Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde dünyaya gelen ve doğuştan makatı olmayan bir erkek bebeğe, hastanede ilk kez uygulanan başarılı bir operasyonla makat yapıldı.

Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fikret Ersöz tarafından muayene edilen bebeğe makat yokluğu tanısı konuldu, bebeğin, gerekli tektik ve kontrollerin ardından ameliyat edilmesine karar verildi.

Op. Dr. Ersöz ve ekibi tarafından ameliyat edilen bebeğe makat yapılarak takip edilmek üzere Yenidoğan Yoğun Bakım Kliniğine alındı.

Anal atrezi yani bebekte makat yokluğunun, ciddi bir yaşamsal risk olduğunu, bebeğin anne karnındaki gelişimi sırasında anüs açıklığının tam anlamı ile oluşamaması veya yerleşim yeri itibari ile olması gerektiği kas kompleksi içinden geçememesi durumu olduğunu belirten Op. Dr. Ersöz, “Bebeğimiz miadında yani zamanında doğmuş bir bebek olup, diğer organlarında herhangi bir anomali yoktu. Anüs açıklığı tamamen yoktu, yeni anüs oluşturmak için bazı tetkikler yaparak operasyonu tek aşamada yapmaya karar verdik. Hastamız şuanda yenidoğan yoğun bakım ünitesinde olup tedavisi sorunsuz bir şekilde devam etmektedir” dedi.