Malatya'da Özel Harekat Bölge Müdürlüğü Kurulacak

Malatya'da 3 - 4 bin personelin görev yapacağı Özel Harekat Bölge Müdürlüğü kurulacak. Bölge Müdürlüğü kampüsü inşaat çalışmaları ise 2 bin dönüm arazi üzerinde yürütülüyor. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Tüfenkci “Hem Malatya ekonomisine hem Türkiye’nin terörle mücadelesi noktasında yaptığı mücadeleye katkı sunacağına inanıyorum” dedi.

Malatya'da Özel Harekat Bölge Müdürlüğü Kurulacak

3 - 4 bin personelin görev yapacağı Özel Harekat Bölge Müdürlüğü’nün yapılacağı Malatya-Elazığ karayolu şehir gösteren mevkiindeki alanda Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan incelemelerde bulundu.

Çalışmaların büyük bir hızla devam ettiği Özel Harekat Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde altyapı, yol ve alan düzenleme çalışmaları kapsamında Yol ve Altyapı Daire Başkanlığı tarafından bölgede 5 milyon metreküp hafriyat çalışması gerçekleştirildi.

“10 POLİGON YAPACAĞIZ”

Özel Harekat Bölgesinin tepelik bir bölge olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Daire Başkanı Mehmet Mert, “Burada yaklaşık 5 milyon metreküp hafriyat çalışması gerçekleştirdik. 7 adet poligon yapımı tamamlandı poligon sayısını 10’a tamamlayacağız” dedi.

“MALATYA’NIN EKONOMİSİNE DE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ise yaptığı konuşmada, “Özel Harekat Merkezimize bağlı 2 bin dönüm alan üzerinde olan bu alan Özel Harekatın Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya hitap eden bölge müdürlüğü kurulmak için faaliyete başlandı. Büyükşehir Belediyemizin ve Valiliğimizin destekleriyle altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır. Katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyemize ve Valiliğimize teşekkür ediyorum. Altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı. 3-4 bin personel buraya gelecek ve Malatya’da yaşayacak hem Malatya’nın ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Teşkilatımıza büyük katkıları olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“MALATYA’NIN TİCARİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATI İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZINIM OLACAK”

Burada yapıların devam ettiğini belirten Başkan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Emniyet Müdürümüzün de ifade ettiği gibi yaklaşık 4 bin personel buraya gelmesi burada yetişecek olması, Malatya’da ikamet edecek olması hem Malatya’nın ticari hayatı, kültürel ve sosyal hayatı anlamında da önemli bir kazanım elde edeceğine inanıyorum. Bölge güvenliği ve Malatya’mızın güvenliği acısından da önemli bir merkez olması hasabiyle önemli bir merkez olacağı inancındayım. Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Daire Başkanlığımız ve Fen İşleri Daire Başkanlığımızın burada yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 5 milyon metreküp hafriyat çalışması yapıldı. Poligonların yapımı, Altyapı, çevre düzenleme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili olarak Yol ve Altyapı Daire Başkanlığımız gayretli çalışmalar yürüttüler bu çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Ayrıca 5 yıldızlı bir Polis Evi yapımı içinde gerekli dokümantasyon çalışmaları tamamlandı. İnşallah en kısa süre içerisinde emniyet güçlerimize yakışan, yaraşan bir Polis Evi projesini planladık. Bu yatırımın Malatya’mıza gelmesinde emeği geçen başta Sayın Bakanımıza, Valimize, Emniyet Genel Müdürümüze, İç İşleri Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“MALATYA EKONOMİSİNE KATKI SUNACAK”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Tüfenkci ise yaptığı konuşmada, “Özel Harekâtın yeniden yapılandırılarak bölge müdürlükleri oluşturma uygulamasından sonra ilk bölge müdürlüğünün Malatya’ya yapılması noktasında alınan karar doğrultusunda Türkiye’de 4 ilde ilk etapta çalışmalar başlatıldı. Terörle mücadelede Malatya’nın bir üs olması hem burada görev yapan arkadaşların rahat ortamda eğitimlerini yapmaları için biraz önce incelememiz sırasında gördük ki atış poligonları tamamlanmış, gazinoların yapımı tamamlanmış. Hazırlık bakımından Malatya bir adım önde. Hem Malatya ekonomisine hem Türkiye’nin terörle mücadelesi noktasında yaptığı mücadeleye katkı sunacağına inanıyorum. Buradaki çalışmalarda emeği geçen Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Valimize, İl Emniyet Müdürümüze ve diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“MALATYA İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM”

Özel Harekat Müdürlüğü’nün kurulacağı alanda incelemelerde bulunduklarını ifade eden Malatya Valisi Aydın Baruş da, “2 bin dönümün üzerinde olan bir alan ve şu anda da etrafı emniyete alınmış bir alan. 2 bin dönümlük alanda kısa süre içerisinde ihalesi yapılacak olan 4 ana bina ile birlikte çok güzel bir tesis kazandırmış olacağız. Özel Harekat Müdürlüğü bölge açısından çok büyük öneme sahip. Önemli sayıda Özel Harekat personeli burada eğitim alacak ve bölgeye hitap edecek çok önemli bir merkez olacak. Malatya içinde çok önemli bir yatırım. Malatya’nın birliğine katkı sunacak bir tesis olacak. Ana binaların ihalelerinden önce burada Büyükşehir Belediyemizin çok güzel çalışmaları oldu. Büyükşehir Belediyemiz burada gerekli tesviye çalışmaları, hafriyat çalışmaları gerçekleştirildi. Güzel poligonlar inşa edilmiş. Yol çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz tarafından devam ettiriliyor. Tüm eksiklikler tamamlandıktan sonra burası Malatya için çok önemli bir merkez haline gelecek” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2021, 16:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Osman
Osman - 3 yıl Önce

TUİK Bölge Müdürlüğü, Milli Parklar Ve Doğa Koruma Bölge Müdürlüğü, Gümrükler Bölge Müdürlüğü Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı derken bu da sonuncu kurulan oldu. Bu arada Elazığ da üniversite varken olamayan Malatya ya kurulan 2. üniversiteyi yapılan 54 km uzunluğundaki Kuzey Çevre yolunu onlarca Köprülü kavşağı, Büyükşehir yapılışını da ayrıca hatırlatarak Bir Öznur Hanım kaç kişiye bedel diye düşünelim

Cuma Demir
Cuma Demir @Osman - 3 yıl Önce

Onların Öznur'u varsa, bizim de, uyuyan Balık'ımız var.

Cuma Demir
Cuma Demir - 3 yıl Önce

3 - 4 bin personel, yarısı çift maaş olsa, 6.000 maaş, nüfusu 12.000 + misafiri. İşte şehir ekonomisinin
kazancı. Otobüscüsü, marketcisi, fırını, oto tamircisi, lastikçisi, işte şehir ekonomisinin canlanması. Elazığ uyu. Beceriksizler yüzünden avucunu yala...

sallih
sallih @Cuma Demir - 3 yıl Önce

Kim bize netsin ki? Önce birey olarak kendimize bakalım. Bir çok konuda mal alımı için Malatya'yı tercih eden insanımıza şahit olmuşsunuzdur. Esnafımız, insanımız çok mu dürüst!!! Adamlar, önlerine bakıp işini düzgün yapmaya çalışırken bizimkiler ancak" kofik" demesini becerebiliyor!!!

Söz şudur
Söz şudur - 3 yıl Önce

Malatya yapar Elazığ yatar

Cahit
Cahit @Söz şudur - 3 yıl Önce

Malatya kapar Elazığ alkışlar.

Zaza
Zaza - 3 yıl Önce

Nerde bizim myk üyesi vekillerimiz boş

Ali
Ali - 3 yıl Önce

Bizim vekillerde uzaktan izlesin...

Hakan
Hakan - 3 yıl Önce

Elazığ il olarak her alanda küme düştü oldu olacak Elazığ'ı Malatyanın ilçesi yapsınlar. Nasılsa Elazığ sahipsiz...

Palulu
Palulu - 3 yıl Önce

Elazığ spor olarak Küme Düşmemizden sonra bir Şehir olarakta küme düştük.Siyasiler Malatya'ya Emniyet Özel Hareket Bölge Müdürlüğünü aldılar.5.000 Özel Hareket Polisi görev yapacakmış.Bizim Siyasiler uyuyor.Malatya İlerlemeye devam ediyor...Her anlamda Elazığ küme düştü.

Mert
Mert - 3 yıl Önce

Biz halen sidik yaristiralim.elazigspor peşinde kosalim


SIRADAKİ HABER

banner137