Elazığ’ın ulaşım ağı noktasında oldukça önem arz eden Malatya – Elazığ hızlı tren projesinde önemli bir aşamaya gelindi.

Elazığ’ı hızlı trenle İstanbul’a kadar bağlayacak olan Malatya – Elazığ hızlı tren projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu süreci başladı.

Konuyla ilgili AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut açıklama yaparak son süreç hakkında bilgiler verdi.

“ÇED RAPORU SÜRECİ BAŞLADI”

Milletvekili Metin Bulut, Malatya-Elazığ Hızlı Tren Projesine ilişkin ÇED raporu sürecinin başlatıldığını ifade ederek hızlı tren güzergahının mevcut demiryolu güzergahından farklı olarak belirlendiğini söyledi.

YENİ GÜZERGAH BELLİ OLDU

Hızlı trenin güzergahı hakkında da bilgiler veren Milletvekili Bulut, Malatya - Elazığ Hızlı Tren güzergahının Arguvan’ın Bahçeli mevkiinde baraj gölü üzerine yapılacak köprü ile Elazığ’ın Baskil ilçesinin Kumlutarla mevkiinde Baskil’e bağlanacağını belirtti. Milletvekili Metin Bulut, Malatya - Elazığ hızlı Tren Güzergahının toplam da 126 kilometre olduğunu söyleyerek projede 3 köprü, 14 viyadük, 8 tünel, 37 alt geçit ve 20 üst geçit bulunduğunu ifade etti.

“BÖLGENİN BAĞLANTISI ELAZIĞ’DAN SAĞLANACAK”

Malatya – Elazığ hızlı tren hattı ile iki şehrin bir birine olan ulaşımının kuvvetlendirileceğini belirten Milletvekili Bulut, “hızlı tren projesini önemsiyoruz. Bu proje sayesinde Elazığlı bir hemşehrimiz hızlı trene bindiğinde İstanbul’a kadar gidebilecek. Hava yollarında yaptığımız devrim gibi çalışmalara demir yollarını da ekliyoruz. Bu hat ile Doğu Anadolu’nun bağlantısı bir kez daha Elazığ’dan sağlanacak. Elazığ bölgenin önemli bir cazibe ve ulaşım merkezi olacak. Bu güzel projemizin hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

MALATYA MERKEZ YOK, ELAZIĞ MERKEZ VAR

Öte yandan hızlı trenin geçeceği güzergahta belli oldu. Hızlı tren, Malatya’nın merkezine uğramayacak. Tren Malatya’nın Yazıhan ve Arguvan ilçelerinden geçerek Baskil’e gelecek. Hızlı tren Baskil güzergahından Elazığ şehir merkezine kadar gelecek ve Elazığ merkezdeki tren garında yolcu alıp indire bilecek.