Malatya Kayısı Üretiminde Elazığ’ı Geride Bıraktı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) illere göre Türkiye’de meyve, içecek ve baharat bitkileri üretimine ilişkin verilerinden derlenen bilgilere göre Elazığ’da 40 bin 207 ton kayısı üretimi yapıldı.

Malatya Kayısı Üretiminde Elazığ’ı Geride Bıraktı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK); illere göre Türkiye’de meyve, içecek ve baharat bitkileri üretimine ilişkin verileri açıkladı. Açıklanan verilerilerde en dikkat çeken bölüm kayısı üretimi oldu. Zira Elazığ ve Malatya kayısı konusunda geçmişten günümüze kadar tatlı bir rekabet içerisinde.

TÜİK’ten alınan bilgilere göre 2020 yılında Türkiye’de toplam 833 bin 398 ton kayısı üretildi.

ELAZIĞ KAYISI ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜ OLDU

Elazığ’da ise 2020 yılında 40 bin 207 ton kayısı üretildi. Elazığ bu üretim miktarıyla Türkiye’de en fazla kayısının üretildiği 4. il oldu.

MALATYA BİRİNCİ, MERSİN İKİNCİ SIRADA

Kayısı üretiminde ilk sırada 352 bin 50 ton ile Malatya yer aldı. Malatya’yı 170 bin 468 ton ile Mersin, 65 bin 477 ton ile Kahramanmaraş, 50 bin 786 ton ile Elazığ, 40 bin 207 ton ile Iğdır, 35 bin 941 ton ile Hatay, 16 bin 564 ton ile Antalya, 13 bin 413 ton ile Isparta, 8 bin 48 ton ile Kars, 7 bin 672 ton ile de Sivas izledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hilmi
Hilmi - 3 yıl Önce

Elazığ 3. sıradan 4. sıraya gerilemiş bir memlekette hangi alana baksan gerileme görüyorsan yanlış giden çok şey var demektir. Elazığ yanlış siyasi tercihlerinin faturasını ödüyor

Hilmi
Hilmi @Hilmi - 3 yıl Önce

Akşama kadar dinden imandan bahsedersin ama Hazreti Ömer in Dicle kenarında bir koyun kaybolsa hesabı benden sorulur sözünü duymazsın. O zaman bu işin sorumlusu yerel siyasiler değilse sensin,

Akp
Akp @Hilmi - 3 yıl Önce

Aynen kayısı üretiminden erdoğan ve elazığ vekilleri sorumlu cahilciğim

Baskil
Baskil - 3 yıl Önce

Elazığda yetişen kayısı, Elazığda kaysı borsasının mevcut olmayışı yüzünden mecburen Malatya pazarına gidiyor ve orataya Malatya kayısısı diye pazarlanıyor. İl yöneticilerinin Elazığda yetişen kaysıya sahip çıkması ve Elazığdan başka şehre taşınmasına engel olması lazım.

Cavit19
Cavit19 - 3 yıl Önce

Zülfü Ağa Palu ve Arıcak köylerini gezdi sorun bırakmadı hepsini çözdü. Baskil köylerini bir gezse Elazığ Malatya ile kayısı da yarışır

Mevlüt gakgo
Mevlüt gakgo - 3 yıl Önce

Elazığa neden bir kaysı pazarı kurulmuyor? Çok mu zor bir yatırım? Elazığın kayısısı neden malatyada pazarlansın? Yaw hiçbirşeyimize sahip çıkamik, bari şu kayısıya sahip çıkın. Elazığın ürünü Elazığda kalsın, Elazığlı kazansın.

Ali yurt
Ali yurt - 3 yıl Önce

Elazig kayisidan kazanmadiktan sonra ister uretimde birinci olsun ne yazar. Kayisidan baska urun mu yok onu malatyaya kaptirdiniz birakin adamlar hayrini gorsun. Uzum badem ceviz her turlu sebze de siz de taninsaniza

mustafa
mustafa - 3 yıl Önce

Malatya, en yakın rakibine neredeyse 2 kat fark atmış, keza dünya kayısı coğrafi işaret belgesini de aldı, zaten kayısı denilince Malatya akla geliyor, yani geçmiş olsun.

Koffik
Koffik - 3 yıl Önce

70bin ton Baskil deki kayislari Elazığ a yazın Elazığ birinci olur :D

Adil öztürk
Adil öztürk - 3 yıl Önce

Tarım il müdürü, Elazığ kayısısı için ne zaman birşeyler yapmayı düşünüyorsun?


SIRADAKİ HABER

banner137