Malatya Valisi Aydın Baruş’ın Elazığ sınırları içerisinde yer alan Karaleylek ve Saklı Kapı Kanyonlarını gezerek “İnşallah Fırat Kalkınma Ajansı ve Malatya Valiliği olarak bazı çalışmalarımız olacak” açıklamasıyla başlayan kanyon tartışması devam ediyor.

Elazığlı vatandaşlar Vali Baruş’un açıklamalarına tepki gösterirken Kanyonların Elazığ sınırları içerisinde olduğunu hatırlatıyorlar.

VALİLİK HESABINDAN KANYON PAYLAŞIMI KALDIRILDI

Öte yandan tartışmada yeni bir gelişme yaşandı. Malatya Valiliği’nin resmi Twitter hesabından Salı günü kanyonlarla ilgili iki paylaşım yapılmıştı. Vali Baruş’un kanyonlarla ilgili açıklamasının olduğu Anadolu Ajansı’nın iki haberinin paylaşıldığı Twitter’da paylaşımlar Çarşamba günü gece 23.15’den sonra kaldırıldı.

Salı günü yapılan paylaşım Çarşamba günü 23.08’e kadar duruyordu. Ancak Elazığ kamuoyunun yaşanan sürece büyük tepki göstermesi nedeniyle paylaşım Çarşamba günü saat 23.15 sıralarında valiliğin resmi hesabından kaldırıldı.

  

KALDIRILAN PAYLAŞIMDA NE VARDI?

Malatya Valiliği’nin resmi Twitter hesabından kaldırılan paylaşımda; Malatya Valisi Aydın Baruş’un kanyonları tekneyle gezme görüntüsü ve Vali Baruş’un açıklamaları yer alıyordu. Vali Baruş’un o açıklamaları Elazığ’daki tepkiler üzerine kaldırılmış oldu.

İŞTE KALDIRILAN O PAYLAŞIM

VİDEO

PAYLAŞIM KALDIRILMADAN ÖNCE

PAYLAŞIM KALDIRILDIKTAN SONRA