Malatya’da Mutasyonlu Virüs Vaka Sayıları 150’yi Buldu  

 Malatya Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, şuana kadar kentte yaklaşık 150 mutasyonlu virüs vakasının ortaya çıktığını belirterek, vatandaşlara tedbirlere uymaları konusunda çağrıda bulundu.

Malatya’da Mutasyonlu Virüs Vaka Sayıları 150’yi Buldu  

 Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre haftalık 300’ün üzerinde korona virüs vakasının ortaya çıktığı Malatya’da, mutasyonlu virüslerde de artış yaşandı.

 İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya Er TV’de katıldığı bir programda yaptığı açıklamada kentteki mutasyonlu virüs vakalarına ilişkin de rakamlar verdi.

BENTLİ: 150’YE YAKIN MUTASYONA UĞRAYAN VİRÜS TESPİT ETTİK

Bentli, “Şuana kadar sağlığına kavuşanlarında içerisinde yer aldığı 150’ye yakın mutasyona uğrayan virüs tespit ettik. Bulaşıcılığı çok daha yüksek ama şuan için gördüğümüz ölüm oranı çok yüksek değil. Daha önce tespit ettiğimiz oranla aynı şekilde seyrediyor.   Kuluncak’ta 50, Kale’de 25, Pütürge’de 5 ve Hekimhan 10 gündür pozitif vakaya rastlanmadık. İlçelerimizde aşılama özellikle Arguvan’da çok iyi gidiyor. İl ortalamasının çok üstünde. Yüzde 75’e yakın bir oranda aşılama yaptık orada. Vatandaşların daha fazla talebi var. Hekimhan’da aşılama oranı yüksek. Maalesef Pütürge’de oran biraz düşük. Orada coğrafi koşullarında etkisi olabilir. Hem de başka şehirde yaşayan ama nüfus kaydı bizde bulunan vatandaşların olmasından da kaynaklanabilir. Bu konuda hem vatandaşlarımıza, hem de muhtarlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Aşı konusunda hiçbir tereddüttünüz olmasın. Aşının çok güvenilir olduğunu artık tüm dünya biliyor. Ulaşım konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız varsa muhtarlarımız ilçe müdürlükleri ile iletişime geçerlerse biz her türlü aşıyı yaparız” dedi.

 BENTLİ: 1 MART'TAN İTİBAREN YERİNDE KARAR DÖNEMİ İLE AŞAMALI OLARAK BAŞLAYACAK

Şuan hiçbir ilçede mahalle karantinasının bulunmadığını da ifade eden Bentli, “Sağlık Bakanımızın 100 bin nüfusa oranla vaka sayısını açıklamasından sonra Malatya’da il genelinde yüzde 8-10’luk artış oldu. İlçelerimizde herhangi bir artış yok. Kuluncak’ta 50, Kale’de 25, Pütürge’de 4-5 gündür, Hekimhan’da 10 gündür pozitif vakaya rastladık. 1 Mart'tan itibaren yerinde karar dönemi ile aşamalı olarak başlayacak illerdeki vaka sayısı, testlerin pozitiflik oranı, yoğun bakım doluluk oranı ve entübe hasta sayısı değişimi olmak üzere 4 parametrenin dikkate alınarak karar verileceğini ifade etti. Bu rakamlarla birlikte Malatya’da da farklı iş alanlarında, farklı kısıtlamaların yavaş yavaş kaldırılacağını kaydeden Bentli, “Yerinde karar, alınacak rakamlar ile parametre sonuçlarına göre alınacak. İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının alacağı karar dışında bir kısıtlama kaldırma beklentisinin olamamasını istiyoruz. Çünkü böyle bir şey söz konusu değil. Alınacak kurallar çerçevesinde bizlerde kendi İl Hıfzıssıhha Kurulumuzda karar alıp kısıtlamaları aşamalı olarak kaldırmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

                                         

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2021, 13:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137