Manas Kültür Evi tarafından düzenlenen programda Elazığ’ın yetiştirmiş olduğu şair ve yazar merhum şeref tan anıldı. Programa Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da katıldı.Elazığ'ın yetiştirmiş olduğu Şair ve Yazar Merhum Şeref Tan, vefatının 24. Yıldönümünde Manas Kültür Evi tarafından düzenlenen programda anıldı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Tan Ailesi’nin de yer aldığı programda, Merhum Tan’ın eseri ve hayat hikayesinden kesitler sunuldu. Programa katılan Tan’ın kızları babalarını anlattılar..

KALDIRIM: ELAZIĞ ÇOK ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİRİSİDİR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise konuşmasında, şehrin 1800’lü yıllarda zirveye çıkmış bir şehir olduğunu belirterek, “Kültür, sanat ve edebiyat, şairler şehri olmuş. Dünyaya değer vermiş çok önemli merkezlerden birisidir. Dünyaya değer vermiş, insanlığa değer katmış bir şehirdir. Tabi biz her zaman insanı baş tacı yapan bir medeniyetin fertleriyiz. İnsan sevgisini merkeze alan ve bunu dünyaya sunan bir medeniyetin temsilcileriyiz” dedi.

KALDIRIM: ÖNEMLİ YERE SAHİPTİR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Vatan sevgisiyle büyümüş insanlarız. Ve bunu her zaman eserlerine yansıtan şahsiyet Mevlana, milletin gönlünde taht kurmuş, hizmet yaptığı yerlerden özellikle kırsal kesimlerden her zaman baş tacı yapılıp. Önemli yere sahiptir” diye konuştu.

Program Elazığ Belediyesi Türk Sanat Müziği Koro Şefi Naci Sönmez’in seslendirdiği eserlerle devam etti.