Marangozun Örnek Tavşan Sevgisi

Elazığ'da yaşayan marangoz Mustafa Yalçınkaya, iş yerinde 100 tavşan besliyor. Yalçınkaya yaptığı açıklamada, “Hayvanlar çalışmama mani olmuyor. Çalışırken tavşanlar beni ilgiyle izliyor. Akşam eve gittiğimde tavşanları çok özlüyorum” dedi.

Marangozun Örnek Tavşan Sevgisi

Elazığ'da yaşayan marangoz Mustafa Yalçınkaya, iş yerinde 100 tavşan besliyor.

Oğluna 5 yıl önce evde beslemek için aldıkları tavşanların sayısının artması üzerine 51 yaşındaki Mustafa Yalçınkaya, hayvanları Sanayi Mahallesi'ndeki dükkanına götürdü.

Yalçınkaya'nın günün büyük bölümünü birlikte geçirdiği tavşanları mahallesindeki esnaf ve müşterilerin de ilgi odağı oldu.

YALÇINKAYA: BENİM İŞ ARKADAŞIM GİBİLER

Mustafa Yalçınkaya, evimde oğlumun beslediği tavşanların sayısının artmasından dolayı tavşanları dükkanıma taşıdım. Hayvanlara karşı büyük bir sevgim var. Evimizde besliyorduk ama doğum yaptıkça çoğaldılar evde bakamaz duruma geldik. Bir tavşan ile başladık ancak 100 tavşana ulaştık. Beslediğim hayvanlar ile iyi bir dostluk ilişkisi kurudum. Tavşanları çok seviyorum. Benim iş arkadaşım gibiler. Yorulduğumda hayvanlarımı seviyorum, onları sevince tüm yorgunluğum gidiyor. İyi bakmak şartı ile hediye ettiklerim de oluyor. Müşterilerim de tavşanlarla çok ilgileniyor. Müşterilerim hayvanları severken, ben de onların işlerini yapıyorum. Hayvan sevgisi olan insandan zarar gelmez” dedi.

YALÇINKAYA: TEZGÂHIMIN ÜZERİNE KOYUYORUM, BENİ İZLİYORLAR

Tavşanlara çok alıştığını dile getiren Yalçınkaya, "Bu tavşanlar benim her şeyim oldu. İşim olmadığı zaman hep onlarla ilgileniyorum. Atölyenin her yerini oyup, yuva yapmışlar. Her birinin yuvasında yavruları var. Bana zararları yok. Hayvanlar çalışmama mani olmuyor. Çalışırken tavşanlar beni ilgiyle izliyor. Akşam eve gittiğimde tavşanları çok özlüyorum. İşim bitirip eve gittiğimde onları özlüyorum. Sabah geldiğim zaman hemen yanıma koşup, yemek istiyorlar. Etrafımda dönüp duruyorlar. Bana çok alışmışlar, görmeden duramıyorlar. Çalıştığım zaman bana hiç zararları olmuyor, tezgâhımda dolaşıyorlar. Bana huzur veriyorlar. Tezgâhımın üzerine koyuyorum, beni izliyorlar. Bu hoşuma gidiyor” diye kaydetti.

YALÇINKAYA: BU HAYVANLARIN SEVGİLERİ BANA YETİYOR

Hayvanlarına her gün yiyecek aldığını aktaran Yalçınkaya, "15 tavuğum da var. Yemlerini verdiğim zaman hep birlikte tüketiyorlar, kardeş gibi geçiniyorlar. Pazar sonrasında kalan yeşillikleri alıyorum, yetmediğinde gidip manavdan alıyorum. Evimdeki aileme nasıl bakıyorsam bunlara da öyle bakıyorum. Bu hayvanların sevgileri bana yetiyor” ifadelerinde bulundu.

DAĞDELEN: YORGUNLUĞUMUZU TAVŞANLAR SEVEREK ATIYORUZ

Esnaf Ertuğrul Dağdelen de işe başlamadan her sabah gelip tavşanları sevdiğini söyledi. Boş bulduğu her vakitte Yalçınkaya'nın dükkanına uğradığını belirten Dağdelen, "Yorgunluğumuzu tavşanlar severek atıyoruz. Tavşanları sevince çok mutlu oluyoruz. Tavşanlara çok alıştık." diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137