Mardin'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından “Seçim Güvenliği” toplantılarının ilki Mardin’de gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Alay Komutanı da katıldı.

Mardin'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından “Seçim Güvenliği” toplantısı Mardin’de gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı toplantıda bölge valileri, il emniyet müdürleri ve il jandarma komutanları yer aldı. 13 vali, il jandarma Komutanı ve emniyet müdürleri ile Mardin’de bir araya gelen Bakan Soylu, seçim güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirilen toplantıya Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necip Çarıkçıoğlu da katıldı.

BAKAN SOYLU SEÇİM GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Bakan Soylu, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin huzur ve güvenli geçmesine yönelik alınacak önlemleri değerlendirmek üzere yaptıkları seçim güvenliği toplantısı nedeniyle bir araya geldiklerini söyledi. Soylu, "Benzer toplantıları 16 Nisan 2017 tarihindeki referandum öncesinde ve ardından 2018 yılındaki genel seçimler öncesinde düzenlemiştik. Bu yıl, 7 bölgede toplantı planlaması yaptık. Bugünkü ilk toplantımızda Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Muş ve Tunceli olmak üzere 13 ilden gelen arkadaşlarımızla bir aradayız. Bu toplantıda, seçimin her alandaki güvenliğini ve esas itibariyle sağlıklı bir seçim ortamı oluşturmak için alınacak tedbirleri gözden geçireceğiz. Bunlar içerisinde miting ve propaganda güvenliği, oy kullanılacak mekanların güvenliği ve sonuçların açıklanmasından sonra oluşacak herhangi bir şeye meydan vermeyecek güvenlik önlemleri de var. Ayrıca, kampanya ve oy verme günü çeşitli mecralarda yayınlanmak istenilen ve toplumda infiale sebep olabilecek maksatlı yayınlara karşı da önlemleri bu toplantıda tartışacağız" dedi.

“547 BİN KOLLUK PERSONELİ GÖREV BAŞINDA OLACAK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Seçim günü 547 bin kolluk personelimiz görev başında olacaktır. Yaptığımız risk analizleri ve bundan önce meydana gelen seçim olaylarının tahlili neticesinde terör örgütünün tehdit ve baskı yoluyla vatandaşlarımızın oy kullanma hakkına tesir edebileceği değerlendirilen 11 il ve 12 ilçemize, yine bu il ve ilçelerdeki üs bölgelerinde görevli 6 bin 680 ilave kolluk personeli, seçim günü için görevlendirilmiştir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137