“Elazığ Her Yerde Okuyor” kampanyasına bir destek de Marmara Elazığlılar Derneği’nden geldi. MARED, kampanya kapsamına okullara kitap yardımında bulundu.

Elazığ Halk Eğitim Müdürü Kazım Atıcı, Marmara Elazığlılar Derneğinin okuma-yazma seferberliğine olan katkısına dikkat çekti.

“ÖZVERİ İLE ÇALIŞAN BİR DERNEĞİMİZ”

Atıcı yaptığı konuşmada, “Marmara Elazığlılar Derneği’nin “Elazığ Her Yerde Okuyor” projesine destek olmak amacıyla ilimize göndermiş olduğu kitapların dağıtımı için toplanmış bulunuyoruz. Marmara Elazığlılar Derneği geçmiş dönemde olduğu gibi her yıl ilimizdeki eğitim hayatına katkılarda bulunan bir derneğimiz. Milli Eğitim camiası adına Mahmut Kahraman beyefendi olmak üzere, MARED yönetim kurulu üyelerini canı gönülden kutluyorum. Çalışmalarını yakinen biliyorum. Şehrimizdeki anaokullarına masa, dolap ve kırtasiye yardımı yapıldı. Bugün kitap yardımı, daha önce eşofman ve benzeri yardımlarda bulunmuşlardı. Özveri ile çalışan bir derneğimiz. Halk Eğitim Merkezi olarak biz de bu derneğin faaliyetlerine bir nebzede olsun katkıda bulunmak için çalışmaların içerisindeyiz. Hem Elazığ Okuyor projemiz devam ediyor hem de sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış olduğu okuma yazma seferberliği devam ediyor. Tüm halkımızı hem Elazığ Okuyor projesine hem okuma yazma seferberliğine katılmaya davet ediyorum” dedi.   

Milli Eğitim Şube Müdürü, “Elazığ Her Yerde Okuyor” proje koordinatörü Metin Özgen ise kampanyanın önemine dikkat çekti.

“10 TANE OKULUMUZA KİTAP GÖNDERİLDİ”

Özgen yaptığı açıklamada, “24 Kasım 2017 tarihinden 1 Mart’a kadar devam eden bu süreçle birlikte her okulumuzda oluşturulan 3 kişilik Edebiyat ve Türkçe öğretmenleri komisyonunca yapılan veriler sonucunda şuana kadar 499 bin 270 adet kitap, 44 milyon 277 bin sayfada kitap okumak suretiyle de bu kampanyamızın ne kadar güzel bir şekilde devamı olduğunun bir göstergesidir. MARED tarafından gönderilen 10 tane okulumuza kitap dağıtım kampanyasıyla birlikte kitap okumaya destek verilmesi amacıyla bizlere kitap gönderildi. Başta MARED Başkanı olmak üzere, sivil toplum örgütlerimize, bu kampanyamıza destek veren her türlü kamu kuruluşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MÜDÜR ARISOY’DAN, MARED’E TEŞEKKÜR

Şehit Burhan Gatfar Ortaokulu Müdürü Abdulkadir Arısoy ise, “MARED’in 600’e yakın kitabını 10 okul müdürümle birlikte almaya geldik. Emeği geçen il milli eğitim müdürümüz başta olmak üzere MARED yönetimine, Halk Eğitim Müdürü Kazım Atıcı’ya, şube müdürlerimize, tüm yönetimimize teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin okuma seferberliğine vermiş oldukları desteğin yanında aynı zamanda Elazığ Her Yerde Okuyor projesine destekleri devam ediyor. Bu alınan kitaplar da bu etkinliklere bu seferberliğe, bu projelerimize destek maiyetinde olacaklar” ifadelerini kullandı.