Marmara Elazığlılar Vakfı bayram Püsunu için bir araya geldi.

Vakıf Başkanı Mahmut Kahraman, üyeleri ve katılımcıları hem bayramlaştı hem de eğlendi.

KAHRAMAN: BU GELENEĞİN YAŞAMASI LAZIM

Marmara Elazığlılar Vakfı Başkanı Mahmut Kahraman, “Harput geleneğini günümüzde yaşatmaya çalışıyoruz. Püsün’ün en büyük özelliği ortaklaşa yapılmasıdır ve anlaşabilen birbirine yakın arkadaşların bir araya geldiği, sürdürdüğü bir gelenek. Bu geleneği bugün de Kesrik’in, Sürsürü’nün bahçelerinde sürdürmeye çalışıyoruz. Burada amacımız Püsün geleneği içerisinde musikinin olması, yardımlaşmanın olması ve yemeğin olması. Kendine özel ve çok kapsamlı bir gelenek olduğunu zaten gösteriyoruz. Bu geleneğin yaşaması lazım, yaşatılması lazım” ifadelerini kullandı.

ATICI: HARPUT’TA YILLARDAN BERİ DEVAM EDEN BİR GELENEK

Püsun geleneği yaşatmak için bir araya geldiklerini belirten Marmara Elazığlılar Vakfı Elazığ Temsilcisi Kazım Atıcı, “Her zaman olduğu gibi bu yılda yine Aksaray’da güzel bir bahçede Harput’un kadim geleneklerinden olan Püsün geleneğini yaşatmak amacıyla bir araya toplandık. Bu Harput’ta yıllardan beri devam eden bir gelenek. Burada birbirine yakın çok iyi anlaşabilen insanların bir araya geldiği, yardımlaşarak yemek ve benzeri ikramları organize ettiği hem musikinin hem sohbetin olduğu bir gelenek. Vakfımız da bu konuda gerçekten çok güzel çalışmalar var. Bundan önce ilimizde deprem olmuştu insanımızın o depremdeki yaralarını sarmak için büyük bir özveri ile çalışmıştık. Ramazan ayında yine büyük yardımlarımız oldu. Bugün de bayramlar sevinç günleridir” şeklinde konuştu.

CAN: HER YIL YAPIYORUZ

Marmara Elazığlılar Vakfı Elazığ Temsilcisi Cahit Can, “Bu bayram Püsün’ümüz devamlı her yıl geleneksel hale getirdik yapıyoruz. Sağ olsunlar katılımcılara, basınımıza, müzisyen arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

TAŞAR: PÜSÜN GELENEĞİNİ TEKRAR CANLANDIRMAK ÜZERE BİR ARAYA GELİYORUZ

Marmara Elazığlılar Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Dohan Taşar, “Marmara Elazığlılar Vakfı olarak elimizden geldiğince Elazığ’ın üzerinden elimizi çekmemeye gayret gösteriyoruz. Bilhassa Mahmut Başkan bin 200 kilometre uzakta olmasına rağmen hiçbir zaman buradan hem yüreğini hem maddi manevi desteğini eksik etmedi. Sağ olsun tükenmek üzere olan Püsün geleneğini tekrar canlandırmak üzere bir araya geliyoruz. Bu bizim geleneğimiz haline geldi. Çok şükür büyüklerimizde gençlerimize yol göstererek bunun tekrar devamlılığını sağlamaya gayret gösteriyorlar. Biz de elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ŞAHİNALP: BU GELENEĞİMİZİN SÜRDÜRÜLMESİNİ İSTİYORUZ

Marmara Elazığlılar Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Erhan Şahinalp da, “Büyüklerimizin ve atalarımızın geleneği olan Püsün geleneğini bayramlarda da sürdürmeye devam ediyoruz. Elimizden geldiğince büyüklerimizden bizlere, bizlerden de diğer nesillere devam ettirebilmesi için bu geleneğimizin sürdürülmesini istiyoruz. Ben çok teşekkür ederim” diye ifade etti.

Püsun geleneğinin devam ettirildiği program Elazığ müzikleri eşliğinde devam etti.