Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,anavatanı Elazığ olan Boğazkere üzümünün patentinin alınmasıyla şehrin markalaşması yolunda adımların hızla atılacağını söyledi.Özellikle son yıllarda şehirlerin gelişmesi, markalaşması için yöre ürünlerinin patentinin alınması,kalkınma noktasında önemli katkılar sağlıyor.Göreve geldiği günden itibaren,Elazığ’ın markalaşma yolunda hızlı adımlar atması için yoğun çaba sarf eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,orciğin tescillendiğini sosyal medya hesabından Elazığlılar’la paylaşmıştı.Özellikle son yıllarda şehirlerin gelişmesi, markalaşması için yöre ürünlerinin patentinin alınması,kalkınma noktasında önemli katkılar sağlıyor.

Göreve geldiği günden itibaren,Elazığ’ın markalaşma yolunda hızlı adımlar atması için yoğun çaba sarf eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,orciğin tescillendiğini sosyal medya hesabından Elazığlılar’la paylaşmıştı.

“Başka Ne Tür Ürünlerimiz Var”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,bir ilin markalaşması için varlıklarını iyi yönetip kullanması gerektiğini belirterek “ Orcik Elazığ’ın çok önemli bir yöresel ürünü.  Tescilliyi son aşamaya geldi artık.  Onun işlemleri bitmek üzere önemli bir ürünümüz tescillemiş olacağız. Öküz gözü üzümümüz teşkil almıştı bir diğer önemli ürünümüz. Elazığlımıza ait boğaz kere üzümü bunun gerçek vatanı Nevşehir endemik olarak yeri burası. Dolayısıyla biz başvuruyu da yaptık hızlı bir şekilde. İşlemleri devam ediyor. İnşallah onunda teşkilini sağlayacağız. Onun dışında talimatlar verdim. Başka ne tür ürünlerimiz var tescillenebilecek. Bizim bir tel kırmamız var Bartın’a kaptırmışız. O olabilir, ağın leblebisi var. Diğer tüm yöresel ne tür değerlerimiz varsa bildiğimiz bilmediğimiz hepsini bulup inşallah teşkilimizi yaptıracağız” ifadelerini kullandı.

“İlin Markalaşması Ancak Böyle Olur”

Vali Kaldırım gastronomideki ürünlerinde tescilleneceğin aktararak “Elazığ’a has çok sayıda ürün var. Dolayısıyla bütün çeşitleri bütün değerleri kullanıp inşallah hem gastronomideki ürünlerimizin tescilini yaptıracağız. Nasıl Gaziantep baklavayı tescillendirmişse bizde kendimize has ürünlerimiz değerlerimiz yöresel varlıkları hepsini inşallah tescillendireceğiz. İlin de markalaşması ancak böyle olur. Ürünlerini varlıklarını iyi yönetirse iyi kullanırsa yer üzerinden tanıtım yaparsa markalaşma noktasında da katma değeri üretme noktasında ve bu ürünlerden ekonomik şekilde istifade etme açısından ciddi katkı sağlamış olur. İlimizin gelişmesine kalkınmasına katma değer üretmesini insan uluslararası alanlarda pazarlarda markalaşmasına farklılaşmasına ciddi katkı verecekler. Bunun dışında şuanda 3 olacak ama devamı da gelecek inşallah” diye kaydetti.