Marmara Eğitim Kurumları düzenlediği toplantıyla eğitim kurumları bünyesinde kurulan teknik koleji tanıttı.

KOCA: MESLEKTAŞLARIMIZLA EĞİTİM KURUMLARI HAKKINDA FİKİR TERAKKİSİNDE BULUNMAKTAYIZ

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, kurumun önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade ederek “Bugün Elâzığ’ın önemli eğitim kurumlarından olan Elâzığ Marmara Eğitim Kurumlarındayız Yerel Basınımızla Eğitim Kurumlarının Buluşması Programı kapsamında Marmara Eğitim Kurumlarındayız her zaman Yerel Basının yanında olduklarını zaten denglare etmiş, duyurmuşlardı” diye konuştu. Basınımızın değerli meslektaşlarımızla bir araya gelerek kahvaltıda sorunlarımızı ve eğitim kurumları hakkında fikir terakkisinde bulunmaktayız Güzel bir programda biz kurulduğu günden bu tarafa yapmış olduğu çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak adına Elâzığ basını ve meslektaşlarımız sürekli görüş alışverişinde olduğunu bilen biri olarak bugün burada olmaktan dolayı mutluyuz bundan sonraki eğitim öğretim süresince de kendilerine başarılar diliyoruz. Tabi Marmara Eğitim Kurumları Elazığ’da bir ilki başardı eğitim dünyasında ilimizin ve ülkemizin en önemli problemlerinden olan ara elaman sıkıntısı ve sanayinin gelişmesi adına yapmış oldukları bu girişlim takdire şayan açıldığı günden bu yana da karşılık ve destek buldu” diye konuştu.

ZELYURT: ŞEHRİN ARA ELEMAN SIKINTISINI GİDERECEĞİZ

Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Zelyurt, Elazığ’da büyük bir ilgi ve alaka gördüklerini söyleyerek başladı sözlerine “Bizler Marmara Eğitim Kurumları olarak 2019/2020 eğitim dönemi içerisinde Elazığ’a geldik Elâzığ’da gerçekten basın olarak halk olarak güzel ve sıcak bir ilgi alaka ile karşı karşıya kaldığımızı ifade etmek istiyorum. Teknik kolej ile birlikte şehrin ara eleman sıkıntısını gidereceğiz. Marmara Eğitim Kurumları Elâzığ’da 8. Şubesini açmış olup 550 tane öğrencisi şuanda okulumuzda barındırıp aynı şekilde arananan eleman kapasitesi daha yüksek şekilde verip alabilecek öğrenci yetiştirmek amacı ile burada bir teknik kolej açılmıştır” dedi.

“YEDİ BÖLGEDE YEDİ OKUL”

Öte yandan Zelyurt Bu teknik kolej 2012 yılında sayın cumhurbaşkanımız bir projesi olup Türkiye genelinde 7 bölgede 7 okul diyerek ifade edilerek yola çıktık Marmara eğitim kurumları doğu Anadolu bölgesinin sorumlusu olmuştur bugün itibari ile bu Türkiye genelinde yayılan organize içi ve organize dışı okulları ile Türkiye’mizde gerçekten de ara elaman sıkıntısını ortadan kaldırmak amacı ile yapılan bir projedir Elâzığ’da yenilebilir enerji teknoloji bölümü adı altında bir bölümü bulunmakta bu bölgenin ihtiyacı olan bölgenin sanayideki ve ülkedeki ilerlemesi ile ilgili olarak gelişmekteki teknolojiye ayak uyduran gençleri yetiştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kaydetti.

Program basın mensuplarının, teknik koleji gezmeleri ile devam etti.