MASSAD Alacakaya’da Muhtarların Sorunları Dinlendi

İşadamı Mehmet Karacadağ'ın ev sahipliğinde MASSAD bölgesi Alacakaya ilçesi muhtarlarının sorunlarının çözümü için düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda muhtarların talep ve sorunları dinlendi, çözüm önerileri istişare edildi.

MASSAD Alacakaya’da Muhtarların Sorunları Dinlendi

İşadamı Mehmet Karacadağ'ın ev sahipliğinde MASSAD Bölgesi Alacakaya İlçesi Muhtarlarının Sorunlarının Çözümü İçin düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda muhtarların talep ve sorunları dinlendi, çözüm önerileri istişare edildi.

ÜZEL: TEMSİL KONUSUNDA ADALET İSTİYORUZ

MASSAD Başkanı Fatih Üzel, “Alacakaya’nın sesini duyurmak için buradayız. Değerli arkadaşlar; sizlerden de görüşlerinizi alacağız, sorunlarınızı alacağız. Yukarıya, büyüklerimize ileteceğiz inşallah. İnşallah sorunlarınızı çözme konusunda da yardımcı olacağız sizlere. MASSAD temsil konusunda biraz sıkıntılı. Temsil konusunda adalet istiyoruz. Bu yüzden bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz. Mutlaka bizim bölgenin temsilde adil bir şekilde seçilecek yerden aday gösterilmesini istiyoruz. O yüzden de bütün siyasi partilerden eğer bizim adaylarımızı göstermezseniz; son ihtimalde olsa bağımsız aday çıkaracağımızı ve bunun için de elimizden gelen neyse yapacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.

GEL: DİCLE’NİN DOĞDUĞU BÖLGEDEYİZ

MASSAD Kurucu Başkanı Fethi Ahmet Gel, “Dünyanın en zengin ilçesi ve dünyanın en fakir ilçesi olan Alacakaya’dayız. Burada dört büyük kutsal kitapta bahsedildiği gibi Dicle’nin doğduğu bölgedeyiz. Burası cennetin tüm kutsal kitaplarda Allah’ın bahsetmiş olduğu bir ilçe. Burada bakır var, altın var, krom var, mermer var. Allah bu cenneti bize vaat etmiş ve biz buranın sahibiyiz. Bundan sonraki süreçte Alacakaya, Maden, Arıcak, Sivrice, Elazığ’ın ekonomisinde, siyasetinde mührünü basacaktır” şeklinde konuştu.

YAVUZ: MADEN YA HEP TAŞINIR YA HİÇ TAŞINMAZ

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, “Maden kaynaklarının zengin olduğu bir bölgede yaşıyoruz. Ancak maalesef bu zengin kaynakların üzerinde oturmamıza rağmen fakirlik yaşıyoruz. Bunu da biz değerlendirdiğimiz zaman demek ki bölgemiz yeterince destek alamıyor, yeterince değer alamıyor. Diyorlar ki ‘Maden, Gezin gibi güzel bir bölgeye taşınacaktı. Ama belediye başkanı buna engel oldu.’ Bu çok yanlış bir bilgi, çok eksik bir bilgi. İki tane değerli bakanımız ilçeye geldiği zaman Kaymakamlıkta yapılan toplantıda arkadaşlar fikirlerini beyan ederken Fethi Ahmet başkan da oradaydı. Benim orada da ifadem ‘Maden ya hep taşınır ya hiç taşınmaz.’ Bugün de aynı görüşümün arkasındayım” dedi.

KARACADAĞ: SEÇİLMEYECEKSEK DAHİ BİR GÜÇ OLDUĞUMUZU BAĞIMSIZ OLARAK GÖSTERELİM

İşadamı Mehmet Karacadağ, “Bölgenin sıkıntısını yıllardır dinliyoruz. Ben 38 yaşındayım. Yıllardır bu süre gelen sıkıntıları görüyoruz. Ama hiçbir şekilde hiçbir müdahale edemiyoruz. Belki bir nebze olsun atağa çıkıyoruz ama aynı şekilde kalıyor. Temsil niteliğinde yine her seçimde geri planda kalıyoruz. Bu seçim çok önemli bir seçim. Bu seçimde hiçbir partinin kaybetme şansı, lüksü yoktur. Bizim gibi değerli ilçeleri de göz ardı etme şansları da kesinlikle olmayacaktır. Biz bir daha kendimizi gerçek manada kullandırıp bu noktaya düşmek istemiyoruz. Ben sizden bu konuda bölge için destek istiyorum. Biz hep beraber olalım. Bu seçimde en azından birlik beraberliğimizi kaybetmeyelim. Güç olduğumuzu gösterelim. Bütün partilere gereken cevapları verelim. Seçilmek isteyen, aday olmak isteyen o makamda bizim bölgemizi temsil etmek isteyen kim varsa buna kol kanat gelsin. Olmadığı taktirde biz kendi gücümüzü seçilmeyeceksek dahi bir güç olduğumuzu bağımsız olarak gösterelim” diye ifade etti.

AKSAN: TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE GELMİŞ OLAN BİR İHALE SÜRECİNİ HEPİMİZ YAŞADIK GÖRDÜK

Eğitimci Mesut Aksan, “Bir bölge potansiyeli olacak, maddi kaynakları olacak, ciddi bir insan kaynağı olacak ama imkanlarını yeterli kadar kullanmaması kadar bir durum sanıyorum olmaması gerek. Tabi bu bizim tespitimiz olmakla birlikte bizden ziyade önemli olan sizin ne düşündüğünüzdür. Sivil toplum örgütlenmelerinde ve kamuya açık herhangi bir faaliyetin organizasyonunda birileri yola çıkar. Mesela bizler yola çıkmışız. Bizim yola çıkmamız tek başına yeterli değildir. Maden, Alacakaya, Arıcak ve yine komşu ilçelerimizden ciddi bir potansiyeli olan Sivrice halkının ne düşündüğü önemlidir. Evet ben diyorum böyle bir problem var. Ama siz bizimle hem fikir olmazsanız; süreci doğru yönetme ve ileriye götürme imkanımız pek mümkün olmaz. Ama ortada bir hakikat var ki muhakkak bir işe başlarken bir araya gelmeniz lazımdır. Bölgenin maddi kaynaklarının, yer altı kaynaklarının, doğal kaynaklarının olduğu zaten dünyanın malumu. Ki Türkiye’nin gündemine gelmiş olan bir ihale sürecini hepimiz yaşadık gördük. Size ait olan kaynaklardan yeteri kadar istifade edememeniz sizin içn bir sorun mudur? Bölgenize hakikatten hizmet gelmemesi sizin için bir sorun mudur” şeklinde ifade etti.

AYDIN: ELAZIĞ EKONOMİSİNİN LOKOMOTİFİ OLAN BU İLÇELERİMİZ HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

İşadamı Muhittin Aydın, “İlçelerimizin geçmiş siyaset üzerine büyük özgür ağırlıkları vardı. Ama son 20 yıldır siyaset üzerinde bir özgür ağırlığımız yok. Sözümüz para etmiyor. Gittiğimiz siyasi partilerde sözümüzü dinletemiyoruz. Maalesef bu dört ilçemizle gerçekten geçmişte de bugünde de Elazığ ekonomisinin lokomotifi olan bu ilçelerimiz hak ettiği yerde değil. Siyaset yaptığımız bütün partilerde ağırlığımızın olması lazım, özgül ağırlığımızın olması lazım, sesimizin çıkması lazım. Kendimizi dinletmemiz lazım” ifadelerine yer verdi.

ERTAŞ: BURADA ÜÇ TEMEL SIKINTI VAR

Alacakaya Gündoğdu Mahalle Muhtarı Murat Ertaş, “Bence üç temel sıkıntı var burada. Yani MASSAD olarak geldiniz. Şunu ifade ediyorum; bir yerde eğitim yoksa bence madende olsa hiçbir şey yoktur. Burada en büyük sorunumuz eğitim. İşte ‘biz başa geldiğimizde Kalemdar yolunu yapacağız’ denildi. Bu kadar insan var burada. Yıllardır Kalemdar yolu gündeme gelmiyor mu? hiçbir gelişme de yok. Çünkü bir yerde ulaşım yoksa, oraya ticaret girmiyorsa hiçbir şey olmaz. Kör nokta” dedi.

BEYAZELMA: ALLAH’IN İZNİYLE O SORUNLARI DA ÇÖZECEĞİZ

İl Genel Meclis Üyesi Halim Beyazelma, “Bizzat kendim sayın bakanımızla görüştüm. Benim ilçemin üç tane sorunu var. Allah’ın izniyle o sorunları da çözeceğiz inşallah. Eğitim, yol, sağlık. Bu bir gerçektir. Bir yerden yol geçmezse o ilçe ölüdür. Bir yerde eğitim olmazsa ölüdür, bir yerde sağlık olmazsa hiç olma. Bize her şeyden önce insanlarımızın sağlığı lazım” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137