Türkiye onu katıldığı alman programında verdiği dobra yanıtlarla tanıdı.

Elazığlı hemşerimiz Tuğrul Selmanoğlu, internet sitemize özel açıklama yaptı. 

“Katıldığım program tamamen tezgahın olduğunun göstergesiydi” ifadelerini kullanan Selmanoğlu, “ Babam oğlum biz kavgadan kaçmayız dedi. Sonra tabii büyüklerime de danıştım. Ama oradaki ortamı yaşamam gerek gerçekten. Düşünün stüdyoda 50 kişi var. Hiç kimse size taraf değil. Herkes karşı tarafta çaycısından oradaki kabloları tutan çocuklara kadar. Kimse Türk değil. Allah biliyor. Ben orada bir çift Türk gözü aradım. Allah biliyor” diyerek yaşadığı o anları anlattı.

Selmanoğlu “ Allah’a hamt olsun onların sözlerinin altında kalmadım. Türkiye’nin durumunu onlara güzel bir şekilde ifade ettim. Alman devlet televizyonu kendi yaptıkları bir uygulama var. Bunların yaptığı program da yalan var mı diye. Bunu da kendi internet sitelerinde yayınlanıyor. Allah’a çok şükür hiçbir açık bulamamışlar. Çünkü bulsalar yayınlıyorlar” diye belirtti.

“Milletimin dualarıyla ayakta olduğumu biliyorum” ifadelerini kullanan Selmanoğlu, programın ardından özellikle Almanya’nın kendisiyle uğraştığını iddia ederek “ Ben orada dualar ile benim milletimin yanında olduğunu biliyordum. Bunu hissettim. Çünkü ben sonradan bakıyorum izlediğim zaman ya bu benim orada aklıma nasıl gelmiş. Ben bunu orada nasıl söylemişim diyorum. Ama ora da duaların arakasında olduğumun farkındaydım. Tabi ki çok pozitif tepkiler aldım. Çok olumlu tepkiler aldım. Yalnız bunun birde bunun diğer yüz var. Alman medyası beni yerden yere vurdu. Günlerce en olmadık tepkiler ve hakaretler ettiler. Tabi ki bu programdan sonra Alman devleti her şekilde benimle uğraşıyor. Hiç aklınıza gelemedik şeyler. Allah’a hamt olsun. Devletimiz savunduk. Açığımız yok ama dediğimiz şekil de Allah yar” kaydetti. 

“Mayamızda ayrı bir vatan aşkı var” diyen hemşerimiz Selmanoğlu, Elazığlıların milli çıkarları söz konusu olunca gözlerinin hiçbir şey görmediğinin altını çizdi.

Elazığ’ı özlediğini söyleyen Tuğrul Selmanoğlu, memleketinin adını duyunca aklına il gelen şeyin kayabaşı olduğunu söyleyerek “ gelmesek de gitmesek de

Böyle gurbet de başımız dara düştüğü zaman orayı hatırlarız. Elazığ başkadır. Elazığ netice de vatandır. Dünyanın en güzel yerine gitsen de kayabaşını özlüyorsun. O atmosferini o Harput’un maneviyatını özlüyorsun” ifadelerini kullandı.

Ve her Elazığlı gibi, O da Gakko olmaktan gurur duyduğunu belirterek “ Elazığ’ın duruşu örnektir. Bütün ülkeye örnektir” dedi.