Meclis Üyesi Aday Listeleri Ne Zaman Açıklanacak?

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı,31 Mart’ta seçime girecek merkez, ilçe, belde belediye başkan adayları ile il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin yer aldığı listeyi İl ve İlçe Seçim Kurullarına teslim etti. İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Salı günü saat 17:00’de belediye ve meclis üye aday listesini kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.

Meclis Üyesi Aday Listeleri Ne Zaman Açıklanacak?

AK parti ‘den 31 Mart Mahalli idareler seçimlerinde merkez, ilçe, belde belediye başkan adayları ile il genel meclis ve belediye meclis üyesi aday listeleri il ve ilçe seçim kurullarına teslim edildi.

Öğle saatlerinde İl seçim kuruluna gelen AK parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AK Parti Genel Merkezinden görevli koordinatör Yusuf Coşkun, Merkez ilçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Kadın kolları Başkanı Gülersem Çopur ve Gençlik kolları Başkanı Uğurcan Güleç, listelerin hazırlandığı dosyaları İl Seçim Kuruluna getirdi.

GÜRGÖZE: DEĞERLİ MÜDÜRÜMÜZE EVRAKLARIYLA TESLİM EDECEĞİZ

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili listelerin sunulmasının yarın saat 17:00 itibariyle son günü. Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği tarih yarın itibariyle bitecek. Biz AK Parti olarak bugün itibariyle genel merkezimizin belirlemiş olduğu illerde bazı iller hariç bir çok ilde şu an itibariyle seçim kurullarına listelerimizi sunmuş bulunmaktayız. Biz Elazığ’da değerli koordinatörümüz, Bingöl Milletvekilimiz Kalkınma Bakan Yardımcımız Sayın Yusuf Coşkun’un koordinatörlüğünde listelerimizi sabah genel merkezden getirdiler, kontrollerimizi yaptık. Kontrollerimiz neticesinde basılı evrak haline getirdik. MKYK’nın bize verdiği yetki ile tüm evraklarımızı hazırlayarak bütün ilçe, belde ve il hem belediye başkan bütün ilçe, belde ve il hem belediye başkan adaylarımızı hem il genel meclis üyesi adaylarımızı hem de belediye meclis üyesi adaylarımızı şu an itibariyle il merkezi ve 4 merkez beldeyi değerli müdürümüze evraklarıyla teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GÜRGÖZE: ADAYLARIN İLÇE SEÇİM KURULUNA VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Başkan Gürgöze, “Sabahın erken saatlerinde mesai başlar başlamaz yapmış olduğumuz toplantıda görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız şu an itibariyle 10 ilçenin tüm hem belediye başkan adaylarını hem de belediye meclis üyeleri adayları hem de il genel meclis üyeleri adaylarının ilçe seçim kuruluna verme işlemi başladı. Bazı ilçelerimiz tamamladıklarını ifade ettiler. Geriye kalan ilçelerimizde bugün akşama kadar biter. Tüm Elazığ’da 20 belediye başkan adayımızı, il genel meclis üyesi adaylarımızı ve belediye meclis üyesi adaylarımızı inşallah teslim ederek sunacağız” şeklinde konuştu.

GÜRGÖZE: NİHAİ OLARAK SEÇİM SÜRECİNİ RESMEN BAŞLATMIŞ OLACAĞIZ

Ramazan Gürgöze, “Ben öncelikle Elâzığ’da başlayan İl belediye başkan adayımız sayın Şahin Şerifoğulları kardeşimizin belirlendiği tarih 24 Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın aday tanıtım toplantısında açıkladığı günden bugüne kadar çok önemli çalışmalar yaptık, patimiz, adayımızla 24 saat esaslı çalışmalara imza attık. Bugünden itibaren bundan sonra resmi başvurumuzu yapmış olacağız. Şimdiye kadar partimizin adayı olarak belirlemiştik ancak resmi olarak belirlenmemişti. Bugünden, bu saatten itibaren artık belediye başkan adayımız, Elazığ belediye Başkan adayımız Sayın Şahin Şerifoğulları olarak resmiyet kazanmış bulunmaktadır. MKYK’mızın bize verdiği Yetki ile merkez ilçe başkanımızla birlikte adayımızın İlçe Seçim Kuruluna teslim edilmesini gerçekleştireceğiz Merkez İlçe Başkanımız ve bizim imzamızla. Şu andan itibaren adayımız artık kesinleşmiş bulunmaktadır. Kesinleşmiş adayımızın önce şahsında, ailesinde partimize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bu kalan süre içerisinde seçim kurulları evraklarımızı inceleyecekler. İstenen çok fazla evrak var, sanıyorum 10-15 civarında klasör teslim ettik. İnceleyecekler, eksiklik olursa bize bildirecekler ev düzeltmeler yapacağız. Arkadaşlarımız çok titiz bir çalışma ortaya koydular. 10-15 gündür bu hazırlıklar geceli gündüzlü yapılıyor. Bir eksiklik olmamasını diliyoruz. Eksik olduğu taktirde Seçim Kurulunun verdiği yetki ile inşallah evraklarımızı tamamlayarak nihai olarak seçim sürecini resmen başlatmış olacağız” dedi.

GÜRGÖZE: 20 SEÇİM BÖLGESİNDE DE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ALMAYI HEDEFLİYORUZ

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Elazığ’da AK Parti Elazığ’da kurulduğu günden bu güne kadar çok güçlü destek alan bir parti. Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Elazığ’ın her bir noktasında çok güçlü desteğe sahip bir lider. Şimdiye kadar girmiş olduğumuz seçimlerdeki gibi bundan sonrada gireceğimiz seçimlerde bu 31 Mart’ta yapılacak olan seçimde en ücra noktada yaşayan halkımıza ulaşarak bu ülke için, bu il için yaptıklarımızı anlatarak onların gönlüne girme gayret ederek en yüksek oranda oy almayı hedefleyerek başta Elazığ şehir merkezimiz olmak üzere toplam 20 seçim bölgesinde de belediye başkanlığını almayı hedefliyoruz. Aynı şekilde il genel meclis üyeliği ve belediye meclis üyeliklerinde partimiz en yüksek sayıda meclis üyesi çıkarmayı hedeflemektedir. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

COŞKUN: BU SAATTEN İTİBAREN HER ŞEY YASAL OLARAK İŞLEME GİRMİŞ OLACAKTIR

AK Parti Genel Merkez Koordinatörü Yusuf Coşkun ise, “Biraz önce İl Başkanımız Ramazan Bey’inde ifade ettiği üzere bugün burada Elazığ ilimize ilişkin olan partimizin belediye başkan adayını, belediye meclis üyelerimizi, il genel meclis üyelerimizin listelerini sunmak üzere gelmiş durumdayız. Partimizin uzun zamandan beri yetkili kurullarından komisyonlarındaki ummalı çalışmaları neticesinde tespit edilmiş aday arkadaşlarımızın en son merkez yürütme kurumundan onayları alındıktan sonra dün itibariyle genel merkez onaylı biçimde listeler tarafımıza teslim edilmiş ve bende genel merkez yetkilisi olarak bugün burada arkadaşlarımızla birlikte, onların imzalarıyla listelerimizi sunacağız. Sabahleyin partide en son genel merkezin tarafıma teslim ettiği listelerle partimizdeki listelerin karşılaştırmaları yapıldı. Bütün eksiklikler tamamlandı ve hazır bir şekilde belediye başkan adayımız Şahin Bey’le birlikte burada, kadın kolları başkanımız, merkez ilçe başkanımız, il başkan yardımcıları arkadaşlarımızla birlikte huzurunuzda inşallah belgeleri değerli Seçim Müdürümüze teslim edeceğiz. Onlar varsa eksiklikleri zaten partimize bildirecekler ve bu saatten itibaren her şey yasal olarak işleme girmiş olacaktır” diye kaydetti.

COŞKUN: SAHAYA EN İYİ BİÇİMDE HAZIRLADIĞIMIZ ADAYLARIMIZLA ÇIKIYORUZ

Yusuf Coşkun, “Tabi Ramazan Bey söyledi şu anda burada listelerin açıklanması söz konusu olmayacak. O genel merkezimizin talimatı gereği ancak yarın saat 17.00 itibariyle inşallah sizinle paylaşacaklardır. Biz Elazığ’ın bugüne kadar her zaman Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Partiye olan ilgisini, güvenini biliyoruz. Bundan önceki seçimlerde çok büyük destekler sağladılar, dualar gönderdiler. Bu seçimde de inşallah sahaya en iyi biçimde hazırladığımız adaylarımızla çıkıyoruz. Elazığ’ın bir kez daha üzerine düşeni, Elazığ halkının teveccühünü göstereceğine inanıyoruz. Arkadaşlarımızda elinden gelen bütün çabaları genel merkezimizle, teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle birlikte gayret içerisinde çalışıp en iyi neticeyi inşallah bütün Elazığ halkımızın desteğiyle, takdiriyle elde edeceğimize inanıyorum. Rabbim hayırlı uğurlu etsin. Elazığ’a ülkemize ve bütün Elazığlı hemşehrilerimiz için bu seçimin hayırlı ve uğurlu olmasını diyor hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2019, 15:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137