Elazığ Şehir merkezine bağlı Altınçevre köyündeki Medine Camisi ve Osmanlı Külliyesi’nin yapımı devam ediyor.

Medine Camisi Derneği yöneticileri ve köylüler toplanarak cami inşaatının tamamlana bilmesi için hayırsever Elazığlılara seslendiler.

“ELAZIĞ’DA 4. BÜYÜK CAMİ UNVANI TAŞIMAKTADIR”

Medine Camisi Derneği Başkanı Hacı Arif Gül, caminin temellerini attıklarını ifade ederek tamamlana bilmesi için yardıma ihtiyaçlarının olduğunu belirterek “ Medine camimizin arsası 6 bin 436 metre kare olup 4 tarafı yoldur. Böyle bir cami yeri Türkiye de nadir görülen yerlerden biridir. Medine camimiz 750 metre karedir. Camimiz Elazığ’da 4. Büyük cami unvanı taşımaktadır. Medine camimizi çok uğraşlardan sonra burada ki halkın fakir olmak nedeniyle yapılan yardımlardan ancak bu duruma getirebildik. Allah’ın izni ile büyük bir eser olacaktır. Bu neden ile Elazığ’da ki ve tüm Türkiye’de ki Müslüman kardeşlerimizin buradan sesleniyorum. Peygamber efendimizin makamı olan Medine cami münevvere ismini anarak Elazığ Merkez altınçevre beldesinde bir şeref ile Medine camisinin ismini koymuş bulunaktayız. Bu neden ile tüm Müslüman kardeşlerimizin yardımları ile beraber inşa edelim. Medine camimizi bitirelim” diye kaydetti.

Köy sakinleri de yetkililere ve hayırseverler yardım beklediklerini söylediler.

“BU CAMİYE İHTİYACIMIZ VAR”

Altınçevre Sakinlerinden Resul Özmen “ Medine camimizin temelini de attık. Elazığ’dan halkından Türkiye de ki bütün yardım severlerden yardım bekliyoruz. Aynı zaman da camimiz Altınçevrenin en güzel yerinde yola yakın.  Az olmamızın yanı sıra git gide çoğalan bir beldede yaşıyoruz. Halkımız çok olacak ve bu camiye de ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Yardım yapacak hayırseverlerin 0546 215 04 57 telefon numarasından dernek yöneticilerine ulaşabilecekleri ifade edildi.