Mehmet Ağar Gündemle İlgili Değerlendirmelerde Bulundu

İçişleri ve Eski Adalet Bakanı Mehmet Ağar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Ağar Gündemle İlgili Değerlendirmelerde Bulundu

İçişleri ve Eski Adalet Bakanı Mehmet Ağar gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AĞAR: POLİS OKULU ELAZIĞ’DA OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

İçişleri ve Eski Adalet Bakanı Mehmet Ağar, “Geçmişte yurtdışında olduğum zamanda, Rahmetli babamın adı, polis okuluna verildi. Bu da teşkilatımızın bir vefasıdır. Biz de uzun yıllar buraya hizmet verdik. Bu binanın çürük raporu var malum. Tabi buranın yeni bir binayla değiştirilmesi veya bir başka binada bu isimle devam etmesi lazımdı. Bu konuda gerek Bakan Yardımcısı Sayın Sabri Erdil ile teşebbüsümüz olmuştu ama çok şükür genç bir kardeşimiz, Emniyet Genel Müdürü olunca, bu meselenin çözülmesi daha kolay hale geldi. Kendisi de bu konuda görev üstlendi, sağ olsun. Benim bilgim haricinde, hiç söylemeden bu görevi üstlendi. Zaten Elazığlı olmanın ve iyi bir bürokrat olmanın gereği de budur. Kısa zaman içerisinde daha olumlu bir şekle getirecekler. Burada kesin olan bir şey var; Bu okulun devam edeceği. Elbette ki, burada bize bir gayret düşmüyor. Tolga Ağar’ın milletvekili olduğu yerde bize dua ve destek düşer. İhtiyaç olan nokta da biz de orada oluruz. Bize ihtiyaçları olmadan, onlar zaten bu meseleyi çözerler. İçişleri Bakanlığı tarafından bugün 3 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın görevden alınarak yerlerine Kayyum atanması konusunda da açıklamalarda bulunan Ağar: “Bir takım siyasi partiler buna biat etmemeli. Bu siyasi bir karar değildir, hukuki bir karardır” dedi.

AĞAR: BU SİYASİ BİR KARAR DEĞİLDİR, HUKUKİ BİR KARARDIR

Mehmet Ağar, “Türkiye bunu gördü. Bir yandan operasyonlara devam ediyorlar. Orada operasyonlarda insanlar canları pahasına mücadele ederken, sen burada belediyelerde şehit yakınlarını görevden atmayı bir mesele zannedersen, bir iş yaptığını zannedersen, bu göreve devam edemezsin. Güvenlik görevlileriyle çatışmada ölen teröristlerin adını, devlete ve millete hizmet etmiş kahramanların yerine koyarsan bu göreve devam edemezsin. Onlarca adli soruşturma olursa PKK’ya yardım ve destekten, bu kanunun açık hükümleri vardır. Dolayısıyla devlet, kendi meşru müdafaa hakkını kullanmak zorundadır. Bir takım siyasi partiler buna biat etmemeli. Bu hukuki bir karar, neresi siyasi bir karar? Adam, orada mücadele ediyor, devletin birliği ve bütünlüğü için. Siz kalkıp şehit yakınlarının çocuğunu, ailesini işten atarsanız, elbette ki devlet bunun karşılığını verecektir. Ortaya çıkan mesele budur. Burası bir hukuk devleti. Herkes bunu böyle bilmelidir. Burada herkes keyfe keder istediğini yapma hakkına sahip değildir. Devlet de hukuk çerçevesi içerisinde, kendine ait yetkileri kullanmış, İç İşleri Bakanlığı gerekli tedbiri almıştır. Şehit aileleri, bu millete emanet edilmiştir. Onlar bize emanetler. Onlara yapılacak bir saygısızlık, hepimize yapılmış demektir. Bunun üstüne üstüne gitmenin doğru bir tarafı yoktur” ifadelerini kullandı.

AĞAR: MİLLET BAHÇESİ ELAZIĞ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM OLDU

Eski Bakan Ağar, “Çok doğru bir tercih oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın, seçim döneminde kendisine arz edilen bir konuyu süratle değerlendirmesi sonucu bu yapıldı. Elazığ için önemli bir adım oldu. Artık dediğim gibi, dua ve desteğimiz olacak. Milletvekilimiz Tolga Ağar ve diğer milletvekili arkadaşlar birlikte bu işe canla başla destek verecekler. Takibinde olduğumuz ekonomik gelişmeyi hızlandıracak, daha önemli hizmetler ve gelişmeler de var. Bu bir sene içerisinde başkanlık sistemi ile ilgili tecrübe edinildi. Daha güçlü sonuçların da alınacağı neticeleri bekliyorum. Bunların hepsi yerine gelecektir. Tabii bu arada bir takım münasebetsizler, artık onlara klavye delikanlısı diyorum, sosyal medyada yaptıkları uyduruk haberlerin hiçbir karşılığı yoktur. Bunların hepsinin üstesinden gelinecektir. Çok önemli hizmetler geliyor, çok başarılı hizmetler geliyor. Ben bunlardan dolayı büyük mutluluk duyuyorum ve bunları bir vatandaş olarak takip ediyorum. Çok başarılı bir görevin Elazığ’da yaşanacağını hissediyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun, hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah çok hayırlı hizmetler dönemini, Elazığ’da hep beraber göreceğiz” şeklinde konuştu.

AĞAR: 20 SENE SONRA BİR BAŞKA ELAZIĞLININ BU GÖREVE GELMESİ, HEPİMİZE GURUR VE ONUR VERİR

İçişleri ve Eski Adalet Bakanı Mehmet Ağar, “Emniyet Genel Müdürü’nün tayininde de bir takım spekülasyonlar yaptı, bazı kendini bilmezler. 20 sene sonra bir başka Elazığlının bu göreve gelmesi, hepimize gurur ve onur verir. Bu arkadaşımız, uzun yıllardır hizmet veriyor devlete. Gelmesinden büyük bir memnuniyet duyduk. Her türlü desteğimiz de olacaktır. Fakat benim üzerimden hem onu hem de Tolga Ağar’ı yıpratmak için, bir takım terbiyesizlikler yapıldı. Bunlara hiç kimse kulak asmasın. Uzayan her kol bizimdir. İnşallah, Elazığlı bir çok kardeşimiz bürokraside böyle önemli yerlere gelecektir. Dolayısıyla bu konuda hepimizin, herkese destek vermesi gerekir. İnşallah gelecekte, daha fazla müdür, daha fazla vali, daha fazla bakan Elazığ’ımızın evlatları içerisinden olacaktır” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 5 yıl Önce

ÇEKİRDEKTEN YETİŞME SİYASETÇİ SAYIN MEHMET AĞARDIR.KAYMAKAMLIK,VALİLİK,EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ,EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ,İÇİŞLERİ BAKANLIĞI,ADELET BAKANLIĞI,MİLLETVEKİLİ VE SON OLARAK GENEL BAŞKANLIK.HER İNSANA NASİP OLMAZ.SAYGILARIMLA SAYIN GENEL BAŞKANIM.ELLERİNİZDEN ÖPERİM.

SIRADAKİ HABER

banner137