Türkiye’nin etkin ve önemli siyasetçisi, İçişleri ve Adalet eski Bakanı, Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’den Milletvekili adayı gösterilen oğlu Zülfü Tolga Ağar’ın seçim çalışmalarına katılmak ve hemşehrileriyle hasret gidermek amacıyla memleketi Elazığ’a geldi.

Ülkeye ve Elazığ’a yaptığı hizmetlerle siyasette iz bırakan ve milyonların gönlünde taht kuran duayen siyasetçi Mehmet Ağar’ı havalimanında, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Milletvekili Adayı Zülfü Tolga Ağar ve binlerce vatandaş coşkuyla karşıladı.

Havalimanında kendisini karşılamaya gelen vatandaşlarla kucaklaşan Mehmet Ağar, oğlu Zülfü Tolga Ağar’la seçim otobüsüne binerek yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde şehir merkezine geldi.

Güzergah boyunca seçim otobüsünde halkı selamlayan Mehmet Ağar ve AK Parti Milletvekili adayı Zülfü Tolga Ağar için kurbanlar kesildi.

Mehmet Ağar ve AK Parti Milletvekili adayı Zülfü Tolga Ağar’ın şehir merkezindeki ilk durağı AK Parti Seçim koordinasyon merkezi oldu.

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze yaptığı açıklamada, “Bugün Elazığ’ımız için çok önemli bir gün. Devlet adamı, siyasi kimliğiyle ön palana çıkmış Türkiye’de herkesin yakinen tanıdığı devletimizde önemli hizmetlerde bulunmuş, hemşehrimiz, büyüğümüz, değerli, çok kıymetli Sayın Mehmet Ağar bugün hem ilimizde hem de seçim koordinasyon merkezimizde” diye konuştu.

“ZİYARETLERİNDEN DOLAYI MEHMET AĞAR’A TEŞEKKÜR EDERİZ”

Elazığ’a ve seçim koordinasyon merkezine yaptığı ziyaretten dolayı Mehmet Ağar’a teşekkür eden Gürgöze, “24 Haziran’da yapılacak olan seçimler Türkiye’nin beka sorununu teşkil eden seçin sürecine hep birlikte girmiş bulunmaktayız. Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız ve parti yetkili organlarımız seçim sürecinin önemi hakkında sürekli açıklamalarda bulunuyorlar. Şimdiye kadar Türkiye’de yapılan seçimlerin en önemlisini inşallah 24 Haziran’da gerçekleştireceğiz. Demokrasilerde bütün seçimler önemlidir ama bu seçim diğer seçimlerden çok çok daha önemli. Dolayısıyla yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle 16 Nisan’da hep birlikte milletimizle birlikte temellerini atmış olduğumuz Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tahkim edilmesi 24 Haziran akşamıyla inşallah milletimizin desteğiyle Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı ve AK Parti kadrolarını da güçlü şekilde mecliste temsil edilmek üzere bizler çalışmalarımızı yapıyoruz. Elazığ olarak 5 milletvekilinin 5’ini de almak hedeflerimizin içerisinde ve bunun için çalışmalarımızı gece gündüz aralıksız bir şekilde yürütüyoruz. Bugün Elazığ ve partimiz için çok önemli bir gün olduğunu daha da önemlisi özelde ise 3. Sıra Milletvekili Adayımız Sayın Tolga Ağar’ın babası, devlet adamı, önemli bir siyasetçinin Elazığ’ımıza, partimize ve bu süre içerisinde bizleri desteklemeye gelişinden dolayı kendilerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.  

“TÜRKİYE HEPİMİZ İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR”

Türkiye’nin etkin ve önemli siyasetçisi, İçişleri ve Adalet eski Bakanı, Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar yaptığı konuşmada, “Şahsımla ilgili nazikane ifadelerinden dolayı şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. Allah milletimiz, memleketimiz için çok hayırlı bir sonuç doğuracağına inandığımız bir seçim sürecini kazasız, belasız bitmesini nasip etsin inşallah. Seçim her şeyden evvel demokrasinin en temel vasıtası. Burada önemli olan herkesin demokrasinin kurallarına uyarak fikri temeller üzerinden medeni bir mücadeleyi yapmasıdır. Biz Elazığlı olarak Elazığlı olan her aday hangi partiden olursa olsun bizim için önemlidir. Hiç kimsenin kırılmasını, incinmesini istemeyiz ama Türkiye de hepimiz için her şeyden önemlidir. Dolayısıyla ben başlangıçtan beri Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, şu son iki sene içerisinde ortaya konan performans, çalışma ve Türkiye’nin karşı karşıya olduğu riskler açısından meseleyi değerlendirdiğimizde onun desteklenmesinin çok doğru olacağını düşünüyorum. Elbette geçmişte kalan bir takım özel münasebetler falan bunların ötesinde Türkiye’nin menfaatleri açısından, Türkiye’nin geleceği açısından, Türkiye’nin bekası açısından, Türkiye’nin kuşatılmışlığını kırmak açısından bir yerde de ekonomik vizyon olarak baktığımız vakit 16 senelik ciddi bir icra sergilenmiştir. Bunu görmezden gelmek, inkar etmek mümkün değil.   Aşağı yukarı gayri safi milli hasılayı 200 milyarlardan 900 milyarlar dolarlara doğru taşınmıştır. Bunlar bir tesadüf sonucu değildir. Zaman zaman sıkıntılar olabilir. Dünyanın her ülkesinde olabilir. Konjonktürel bir dünyada daralmalar var, sıkıntılar var. Amerika, Çin münasebetlerinden kaynaklanıyor. Ortadoğu’daki meselelerden kaynaklanıyor. Spekülasyonlardan kaynaklanıyor ama sonuç olarak bunu aşıp, yıkacak olan siyasi önderliğinden Sayın Cumhurbaşkanımızın olduğuna inanıyorum. Bu benim şahsi inancım” ifadelerini kullandı.   

“TÜRKİYE’Yİ PARÇALAYACAK, SIKINTIYA SOKACAK FARKLI YAPILANMALARLA BERABER OLMAM SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Ağar sözlerine şöyle devam etti: “Oğlum Tolga Ağar’ın aday olması tamamen kendi iradesiyle oldu. Belki birçoğunuz biliyor, bilmiyor 2014’ten beri Sarıyer’de AK Parti üyesi. Ben fiili siyasetin içerisinde değilim. Ama bazı meseleler olduğu zaman hükümet, devlet kanadıyla görüşmelerimiz olur. Bir de meseleye büyük sağ siyasetten gelmemiz açısından bakıldığında ben Türkiye’de mevut büyük bir merkez sağ iktidarın istikrarı en güçlü şekilde muhafaza edeceğinden yanayım. Dolayısıyla bu büyük birlikteliği koparmak doğru bir şey değildir. Bunun detaylarını anlatabilirim. Bunun 60, 70, 80 öncesinde ne zaman büyük sağ iktidarlar olduğunda o zaman Türkiye’nin başına büyük sıkıntılar geldi. Dolayısıyla ben hem ekonomik hem siyasi hem sosyal istikrarının devamı açısından ortaya çıkmış böyle bir iktidarın devamından yanayım. Onu parçalayacak onu sıkıntıya sokacak farklı yapılanmalarla beraber olmam da söz konusu olamaz.”

“BİR SİYASİ MESELENİN DIŞINDA BİR MEMLEKET MESELESİ”

Ağar, Cumhur İttifakına da değinerek, “Bir de bu seçimde ittifaklar bölümü var. Bir cumhur ittifakı da var. Baktığımızda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli her türlü siyasi meseleyi bir kenara atıp Cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ortaya koyarak bu ittifakın içerisinde de yer aldı. Bunu da bir ölçüde takdirle karşılamak lazım. Bir siyasi meselenin dışında bir memleket meselesi. Memleketin ağır ve gelecekte Türkiye açısından riziko taşıyabilme niteliğindeki hareketleri göğüsleyecek irade, cesaret ve kararlılığın Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da olduğu konusunda bir genel mutabakat var. Tabi ki karşı olan partiler var. Bu da demokrasi içinde olur. Ama biz bu taraftayız. Böyle düşünüyoruz ve bu konuda da kendisine yardım edeceğiz. Dolayısıyla onun önderliğindeki AK Parti’nin bu seçimlerden başarıyla çıkması hepimizin arzusudur. AK Parti ile beraber Cumhur İttifakının da muvaffak bir sonuçla seçimlerden çıkmasını arzu ederiz” diye konuştu.

“BU ELAZIĞ’IN GELECEĞİNİN ÖNÜNÜN ÇOK FAZLA AÇILACAĞI HAYIRLI BİR SEÇİM OLACAK”

Ağar sözlerini şöyle tamamladı: “Bu konuda memleketimde, Elazığ’ımızda üzerime düşen hizmetleri yapmaya geldim. Sayın il başkanımız davet etti. Sayın Başbakanın Cuma günü gelişi var dedi. Şimdi devlet nizamı içerisinde böyle bir geliş varsa gelişim gelecek haftaydı biraz daha öne alalım dedik. Kendisini de burada karşılayalım. İnşallah seçimlerin memleketimize hayır getireceğini, bu konuda gerçekten dinamik bir yapılanmayla AK Parti’nin Elazığ kadrolaşmasının meclise gittiği takdirde ve yeni sistemde umut ediyorum ki hem yüksek bir oranda hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza Türkiye’nin en yüksek 3 ilinden birisi olmayı inşallah başarırız. Umut ediyorum ben. Bu Elazığ’ın geleceğinin önünün çok fazla açılacağı sonuçlarını doğuracak bir hayırlı seçim olarak da görüyorum. Bu gelişimizde bize büyük ilgi gösteren aziz hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyorum, Ramazanları tekrar mübarek olsun. İnşallah sağ salim, hayır içinde bayrama da kavuşacağız. Artık buradayız. 2, 3 gün önemli hizmet için ayrılacağım. Ondan sonra hep buradayız.”