AK Parti’nin seçim çalışmalarına katılmak üzere Elazığ’a gelen İçişleri ve Adalet Eski Bakanı Mehmet Ağar,üniversite mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Üniversite Mahallesi’nde vatandaşları selamlayan Mehmet Ağar’a ilgi yoğun oldu.

Üniversite Mahallesi’nin bugüne kadar kendilerine en büyük desteği verdiğini ifade eden Mehmet Ağar, şu an ki siyasetin sonuna kadar arkasında olduğunu söyleyerek “Buraya her zaman şükran borçlarımız var bizim. Uzun bir aradan sonra siyasete dönüş yaptık. Tabi ben fiilen içinde değilim bir aday olarak ama sonunu kadar da arkasındayım” diye kaydetti.

“TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİNİ BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZMA HEVESLERİNE MUTLAKA KARŞI ÇIKMAK LAZIM”

Eski Bakan Mehmet Ağar,Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar ve gelecek sıkıntılarından dolayı siyasette mutlaka yeniden var olmak mecburiyetinde olduğunu ifade  ederek “ Türkiye’nin özellik ile Suriye ve Irak ile başlayan dış politikanın getirmiş olduğu riskler ve bunun karşısında iç ihanet şebekelerinin dışarda ki bir  takım devletler ile siyaset birliği yapmak sureti ile Türkiye’nin birliğini bütünlüğünü bozma heveslerine mutlaka karşı çıkmak lazım. Bu karşı çıkışın yolunun bizim açımızdan ne kadar doğru olduğunu bugün bir kere daha gördüm” dedi.

“KAYIT ŞARTSIZ BİRİNCİ TURDA CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasını isteyenleri eleştiren Ağar,ilk turda kayıtsız şartsız Erdoğan’ı desteklemeliyiz” diye belirterek “ Cumhurbaşkanlığı seçimi mutlaka ikinci tura kamalı. İkinci turda da Tayip Erdoğan’ının karşısında kim varsa onu desteklemeliyiz. Ben de diyorum ki kayıt şartsız birinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan” şeklinde aktardı.

“TOLGA AĞAR’IN KEFALETİ ÜZERİME AİT”

Elazığ’da yeni bir ekonomik çerçevenin yaratılması gerektiğini vurgulayan Mehmet Ağar, seçimlerde oğlu Tolga Ağar içinde “Tolga Ağar’ın kefaleti üzerime ait” diye konuşarak “Bugün artık Elazığ’ın gündemi yeni bir ekonomik yapılandırma. Yeni bir ekonomik plan ve yeni bir ekonomik gelişim. Bunun da adı belli. Bunun bir tane adı var sanayileşme. İkinci bir mesele de tarımsal bir kalkınma projesi hazırlamak lazım. Şehrin şartlarına göre. Her ikisinin de hazırlığı yapıldı, yapılıyor. Ben bu seçimde oğlum Tolga Ağar’ın adaylığını şahsen çok destekledim. Kendisi inanmış ve bir Elazığ’lı karakterinde öz değerleri ile yetişmiş birisi. İyi bir tahsil yaptı. İyi bir iş tecrübesi kazandı. Benden farklı ve fazla olan taraf geniş bir ekonomik perspektife sahip. Bu meselelerde çok ciddi şekilde Elazığ’ımıza çok faydalı olacağına gönülden inanıyorum. Tümü ile arkasındayım” ifadelerini kullandı.