Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliği’nde okuyan öğrenciler kendi aralarında yardım toplayarak şehrin bir diğer ucundaki Mehmet ve İfakat Gülaçtı okuluna gittiler…

Beraberinde topladıkları yardımları da götüren mühendislik öğrencileri minik öğrencilerle yakından ilgilendiler…

Abi ve ablarının ilgisinden oldukça mutlu olan minikler sorulan sorulara da cevap vererek hediyeleri kaptılar…

 NEVİN ÇELİK “KARDEŞ OKUL SEÇİYORUZ O OKULA HEDİYELER GÖTÜRÜYORUZ”

Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Makine Mühendisliği Öğrenci Kulübü Koordinatör Öğretim Görevlisi Nevin Çelik, “kulüp öğrencileri 4 yıl içerisinde daha kapsamlı etkinlikler gerçekleştirdi” diyerek “ İlk kurulduğunda mühendislik fakültesi öğrencilerini bir araya toplamak. Onlara sosyal ve teknik bir takım aktiviteler gerçekleştirmek amacıyla kurmuştuk. Ama kulüp öğrencilerimiz o kadar becerikli, o kadar düşünceli, ufukları geniş ki çocuklar 4 yıl içerisinde çok daha geniş çaplı etkinlikler yapmaya başladılar. Bunlardan biri de 3 yıldır düzenli olarak yaptığımız kardeş bir okul seçip o okula hediyeler götürmek. Karınca kararınca gençler kendi aralarında gerek destekleyici bularak ya da kendi aralarında para toplayarak ilköğretim okullarına yardım yapıyoruz. Ulukent Okulunu seçtik. Okul idarecileri ile görüştük ihtiyaçlarını daha önceden öğrendik. Örneğin bir oyun alanına ihtiyaçları varmış santraç takımlarına ihtiyaçlarını varmış. Onların ihtiyaçlarını dikkate alarak bizde hediyelerimizi paketlerimizi yaptık geldik” ifadelerine yer verdi.

 SERTAN YILDIRIM “OKULLARA HEDİYE DAĞITIYORUZ”

Makine Mühendisliği Öğrenci Topluluğu Kulüp Başkanı Sertan Yıldırım, sosyal sorumluluk projesi kapsamında okullara giderek hediye dağıtımı yaptıklarını ifade ederek “ Makine Mühendisliği öğrencileri ile birlikte kurduğumuz öğrenci topluluğumuz var. Sosyal sorumluluk kapsamında 3.sü gerçekleşiyoruz. Okullara hediye dağıtıyoruz. Bize yardımlarını esirgemeyen öğretim hocalarıma ve Nevin Çelik Hocama teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.