İslam dini ve İslam alemi için önemli gün ve olaylardan biri olan Mekke’nin fethi’nin 1389’uncu yılı düzenlenen programla kutlandı.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen programla, fethin önemi bir kez daha vurgulandı.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Recep Koca, dünyada ki tüm insanların ile birlikte kardeş topluluğu olunduğunu belirtti. İslam’ın 4 temel prensibe sahip olduğunu vurguladı.

Mensubu olduğumuz İslam inancının dört temel prensibinin olduğunun altını çizen Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Recep Koca Onları şöyle sıraladı:

"1.si bu dünya hayatı hepimiz için bir imtihandır bize düşen bu imtihanda hakkı hak bilip haklının yanında yer almak Batılı batıl bilip batılın karşısında durmaktır.

2.si İslam Dini Vahi Dinidir Allah yapısıdır, mükemmeldir, noksan değildir eksiği yoktur.

3.sü İslam’ın eklemeye ya da çıkarmaya ihtiyacı yoktur İslam sentez kabul etmez ancak Müslümanların okumaya, öğrenmeye, anlamaya ihtiyaçları vardır   4.sü İslam konuşulsun diye değil yaşansın diye gelen bir dindir"

“BİZLER MÜSLÜMAN OLSUN YA DA OLMASIN TÜM İNSANLARA FAYDALI OLMAYI İNANCIMIZI BİR GEREĞİ SAYAN BİR TOPLUMUZ”

Müslümanları İslam’ı yaşama gayretlerine ise Cihat denir Cihat demek kan dökmek, savaş çıkarmak, bir yerleri işgal etmek değildir, bilakis kan dökülmesin barış olsun diye gece gündüz çalışmaktır. Bizler Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanlara faydalı olmayı inancımızı bir gereği sayan bir toplumuz biz inanıyoruz ki insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır  

Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Mekke’nin Fethi programı şiirler ve ilahilerle devam etti.