81 ildeki Memur Sen çalışanları “Emperyalizme Karşı Savaştayız” başlığıyla düzenlenen “Tüm Anadolu Ayaktayız” programı için aynı anda toplanarak Afrin’deki askerlerin yanında olduklarını tüm dünyaya göstermek için açıklama yaptı.

Elazığ’da da Memur Sen çalışanları ve Elazığ halkı Öğretmen evi önünde bir araya gelerek, “Tüm Anadolu Ayaktayız” programı ile Afrin’deki “Zeytin Dalı Operasyonu”na katılan askerlerimize destek oldu.

Elazığlı vatandaşlar programa yoğun katılım sağladı.

Mehteran ekibinin gösterisi ve tekbir sesleriyle başlayan programda, Emperyalizme karşı olunduğuna ve Mehmetçiğimizin yanında olunduğuna dair açıklamalarda bulunuldu.

“ONLAR ÖLÜMÜ ÖLDÜRDÜLER”

Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi programda yaptığı konuşmada, “Askerimiz, vatanımızın bekası için Afrin’de Zeytin Dalı a-Hareketi gerçekleştiriyor. Operasyonun 26. günüdeyiz. Kimi şehitlik makamına kimi gazilik mertebesine ulaştı. 31 yiğidimizi şehadete uğurladık. Vatanı içi şehadet şerbeti içen her yiğidin şehit düştükleri yeri Süleyman Şah türbesi kabul ediyoruz. Onlar ölümü öldürdüler” dedi.

“AFRİN’DE YAŞANAN İKİ FOTOĞRAF VAR”

“Zeytin Dalı Harekatının gerekçelerini ve hedeflerini anlamakta zorlananlar, yanlış anlamak için çırpınanlar var” diyen Bahşi, “Türkiye’nin terörle mücadele konseptini savaş olarak göstermeye çalışanlar var. Afrin’de yaşanan iki fotoğraf var. Biri bedenini ortaya koyan Türk askeri diğeri terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, Türkiye’nin yoluna taş koymaya çalışan kahrolası Amerika var. Terör örgütlerinin kuruluş tarihçesini doğru şekilde ortaya koymak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“EMPERYALİZM COĞRAFYAMIZDAN DEF EDİLECEK”

Bahşi sözlerine şöyle devam etti: “Suriye’de oluşturmak istedikleri düzen öyle kirli bir düzen ki milyonlarca insanı katletti. Bu emperyalizmi koda dönüştürme stratejisidir. 5 yılda anlamış olduk. DEAŞ, PKK her gizli kirli ittifak da ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz işgal girişimi sırasında terör örgütlerinin tetikte beklediği biliniyor. Dönüşümlü strateji de öyleydi. PYD’nin silah sermayesi artıyor. Türkiye Fırat Kalkanı ile bu düzeni bütün çıplağı ile gösterdi. DEAŞ şimdi nerede? Şimdi güvenli bölgeden bahsediyorlar. Kimin güvenli bölgesi? Korkuttukları başına gelecek. Emperyalizm coğrafyamızdan def edilecek. Siviller ölüyor söylentiden ibarettir. 9 askerimizin şehit verildiği saldırıda sivillerin nasıl kazanıldığı herkesin malumudur.”

“KİMSENİN KİMSEYİ SÖMÜRMEDİĞİ BİR DÜNYA İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Bahşi yaptığı açıklamada, “Bizler Memur Sen ailesi ve Elazığ halkı olarak aziz bir dünya istiyoruz. Kimsenin kimseyi sömürmediği bir dünya için mücadele ediyoruz. İçerideki kimlerin algılar ile cephe açamaya giriştiğini çok iyi biliyoruz. Savaş hak sağlığı sorunudur. Hak ve adalet mücadelesidir. Biz sulh istiyoruz, adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgeden kovulmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Türkiye terör ile mücadele ediyor. Tam da bu yüzden Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalını destekliyoruz. Ümmetin duasını alan şanlı ecdadın evlatlarının terörü yok edeceğine yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Vur vur inlesin Amerika dinlesin” gibi sloganlar atılarak devam eden program Mehmetçiklere edilen duayla son buldu.

“BAYRAKLARLA SINIR BÖLGESİNE GİDEREK DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Bahşi, gerçekleştirilen program sonrasında yaptığı özel açıklamada, “81 ilde eş zamanlı olarak memur sen olarak Amerika’yı lanetlemek ve askerimizin yanında olduğumuzu, bu milletin asker olarak doğduğunu ve herkesin her an orada tetikte olduğunu askerimizle birlikte gerekirse orada savaşacağımız göstermek için, bunu bütün dünyaya duyurmak için basın açıklaması yaptık. Operasyon devam ettikçe gerekirse bayraklarla askerlerimize moral, motive olsun diye biz de sınır bölgesine giderek desteğimizi sürdüreceğiz. Burada da Demokrasi meydanından Ahmet Aytar’a bayraklarla yürüyerek tepkimizi ortaya koyacağız. Halkımız Mehmetçiğimizin yanında. Halkımız bu konuda duyarlı. Herkes bu operasyonu destekliyor. 15 Temmuz’da nasıl direniş gösterdiysek, bu operasyonda da askerlerimizin yanında olduğumuzu bayraklarla göstereceğiz” dedi.

“ORADA OLUŞTURULMAK İSTENEN TERÖR KORİDORUNDAN HABERDAR OLMAYANLAR VAR”

Suriye’de ne işimiz var? diyenlerin olduğunu söyleyen Bahşi, “Orada oluşturulmak istenen terör koridorundan haberdar olmayanlar var. Resmen terör devleti kurmak için yapılan bir eylemdi. Bu olay bizim sınırlarımızda gerçekleşiyor, başka kıtada gerçekleşmiyor. Dün bizim bayrağımızın sallandığı topraklarda yanı başımızda terör devleti oluşturmak isteniyor. Bizim buna müsaade etmemiz mümkün değil. Amerika buna destek veriyor. Bunların niyetleri belli. Operasyon gerçekten lüzumluydu. Bütün İslam devleti Türkiye’ye hak veriyor, desteğini dualarla gösteriyor” diye konuştu.