Memur-Sen İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi

Elazığ Memur-Sen İl Divan toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşma yaptı.

Memur-Sen İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi

Yalçın, Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliğince düzenlenen İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bayram vesilesiyle İdlib'de bulunduklarını, burada Mehmet Akif İnan Vakfı aracılığıyla yapılan 400 briket ev, okul ve caminin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

YALÇIN: DÜNYANIN SAĞIR VE DİLSİZ KESİLDİĞİ İNSANLARA TÜRKİYE KUCAK AÇTI

Bu çalışmayla yaklaşık 2 bin 500 kişinin çadırda yaşamaktan kurtarıldığını ifade eden Yalçın, "Türkiye'de göçmen karşıtlığı, sığınmacı karşıtlığı konusunda çok büyük bir gayret var. Bu konuyu kaşıyarak Türkiye'de bir manipülasyon oluşturma, Türkiye'yi bir iç gerginliğin içerisine çekme anlamında özel uğraş var. Çanakkale'de en fazla Bursalı daha sonrada Halepli şehit var. Onların ne işi vardı o zaman orada? Suriye'de 2011'den beri devam eden savaş nedeniyle insanlar evinden, yurdundan oldu. Dünyanın sağır ve dilsiz kesildiği insanlara Türkiye kucak açtı. Türkiye'nin ortaya koyduğu bu insanı yaklaşım üzerinden muhalefet geliştirmeye çalışanların bu tavırlarını kabul etmek mümkün değil. Onların burada geçici olarak barındığı, güvenli bölge sağlandığında ülkelerine kavuşabilecekleri bir zemini kurguladığı ortadayken bu konuda Türkiye'de bir göçmen karşıtlığı üzerinden mühendislik yapılmak istiyor" dedi.

Yalçın, Eşel mobil sistemine değinerek, bu konuyu toplu sözleşmelerde birçok kez masaya getirdiklerini aktardı.

YALÇIN: EŞEL MOBİL SİSTEMİ DEVREYE GİRSİN İSTİYORUZ

Enflasyonist ortamlarda altışar aylık zam almanın ve enflasyon farkıyla bunun teminat altına alınmasının önemli olduğunu ancak yeterli bulmadıklarını ifade eden Yalçın, "Enflasyon yüksek olduğu zaman iki zam arasındaki süreçte alım gücü düşüyor. Onun için bu tip durumlarda istikrarı yakalayana kadarki süreçte mutlaka aylık eşel mobil sistemi devreye girsin istiyoruz. Gelen enflasyon ne ise aylık yansıtılsın, yükselmezse bile en azından alım gücümüzü koruyalım. Eşel mobil sistemini enflasyonist ortamlarda istiyoruz. 'Enflasyonist ortam geçtikten sonra devre dışı bırakabiliyoruz.' diyebilirler ona da varız. Ama bu enflasyonist ortamda bu durumumuzu korumak durumundalar" ifadelerini kullandı.

Yalçın, 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin gelişmelere değinerek, 3600 ek gösterge konusunda sadece belli meslek guruplarında yapılacak düzenlemenin bir memnuniyet içermeyeceğini söyledi.

YALÇIN: 3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ YAPILIRKEN EMEKLİ İKRAMİYESİ VE EMEKLİ MAAŞI ARTTIRILABİLİR

Ek gösterge düzenlemesinin herkesin hukukunu gözeten bir düzenleme olması gerektiğine işaret eden Yalçın konuşmasında, "3600 rakımına herkesin çıkması teknik olarak ek gösterge içerisinde mümkün olmayabilir ama herkesin 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılırken emekli ikramiyesi ve emekli maaşı arttırılabilir, bu mümkün. Bu nasıl mümkün? Tazminat yansıtma oranları var. Tazminat yansıtma oralarından yukarı doğru 20'şer puan kaldırdığınız zaman direkt emekli ikramiyesi ve emekli maaşına yansıyor. Onun için 3600 ek göstergeyi yukarıdan aşağı doğru bir omurga sistemi gibi düzenlerseniz ki buna göre yapıldı, görev, sorumluluk ve pozisyon boyutuyla ek göstergesi anlamlandırılmış ve takvimlendirilmiş durumda. 3600'ün altında kalanların tazminat oranlarını biraz yukarı doğru çektiğiniz zaman o da amacına ulaşmış olur. Çünkü buradaki esas amaç şu, çalışırken bir katkısı olacağından değil, emekli olduğunda emekli maaşı ve ikramiyesi artsın beklentisinden kaynaklı ek gösterge isteniyor. Bu konudaki önerilerimizi sunduk" sözlerine yer verdi.

Sözleşmeliler konusuna da değinen Yalçın, gelinen süreçte 500 bin sözleşmeli sayısına ulaşıldığını, bunların haklarının iyileştirilmesi için de çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2022, 13:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
?
? - 2 yıl Önce

3600 gösterge hizmetli memurun hakkı hizmetli memurun hiç gostergesi yok haksızlık yapmayın

Mthn
Mthn - 2 yıl Önce

Size ne göçmenlerden Suriyelilerden memurun alım gücü günden güne bitiyor o koltuklarda zevki sefa içinde yaşıyorsunuz Allah'tan korkun insan musveddeleri

SIRADAKİ HABER

banner137