Amacı, İzmir Menderes’te yaşayan Elazığlılar’ı bir araya toplayarak, serin kültürünün yaşatılması, tanıtılması ve devamını sağlamak için kurulan Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Menderes’te açıldı.

Başkanlığını Şükrü Acar’ın yaptığı dernek açılışına; Narlıdere Kaymakamı Elazığlı Süleyman Hürrem Aksoy, Menderes Kaymakamı Bahri tiryaki, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, İzmir’de yaşayan Elazığlı işadamlarından Enver Ulucan, Nejat Ak, Metin Karataş, Hazarsam Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, İzmir’de yaşayan Elazığlılar ve çok sayıda davetli katıldı.

TİRYAKİ: ONURU VE ŞEREFİNİ YAŞAMAKTAYIZ

Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, “29 Ekim 1923 yılında kurmuş olduğumuz Cumhuriyet’imizin 95. Yıl dönümünü kutlamanın onuru ve şerefini yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.

ÇOBAN: ALLAH ÜLKEMİZİ, DEVLETİMİZİ VAR ETSİN

Hazarsam Başkanı Bilal Çoban, “Hepiniz buradasınız, aynı ruhla birlik, beraberlik dediniz ve Menderes’te Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak şekillendi. Allah bu birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Allah ülkemizi, devletimizi var etsin. Hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Menderes Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği açılış programı,Elazığ’ın genç seslerinden Burakcan Atalay’ın sahnedeki canlı performansı ile devam etti.