Elazığ’a gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin il binasının açılışını gerçekleştirdi.

Programın açılış konuşmasını İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem yaptı.

“TARİH GÜÇLÜYÜ DEĞİL DİRENENİ YAZAR”

Erdem yaptığı açıklamada, “Kazanmak için güçlü olmak yetebilir. Ama direnmek çok daha fazlasını ister. Direnmek yürek ister. Direnmek sabır ister. En önemlisi haklı olmayı gerektirir.  Bu yüzden tarih güçlüyü değil direneni yazar” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasına Şehidimiz Fethi Sekin’i rahmetle anarak başladı.

“FETHİ SEKİN, PEK ÇOK İNSANIN ÖLÜMÜNÜ KENDİ ŞEHADETİYLE ENGELLEDİ”

Akşener yaptığı açıklamada, “Eski İçişleri Bakanı olarak evladım olarak saydığım Fethi Sekin’in şehadetinin yıldönümüydü. Cenab-ı hak kardeşimizi, peygamber efendimize komşu kılsın. Geride kalanlarını peygamber efendimizin şefaatinden faydalandırsın. O yattıkça evlatlarına, ailesine ömür versin. Onun evlatları, ailesi bize emanet. Fethi Seklin sadece bir terör grubunu durdurmadı. Pek çok insanın ölümünü kendi şehadetiyle engelledi. bu açıdan kendisini tekraren minnetle, rahmetle, şükranla anıyorum” dedi.

“19 İLE GİTTİK”

İYİ Partinin 25 Ekim’de kurulduğunu belirten Akşener, “2 buçuk aydır kurulmuş bir partiyiz ve biz 19 ile gittik. Milletimizin değerli fertlerini dinledik. Problemleri dinledik. O sorunları, problemleri daha sonra kamuoyunun dikkatine getirdik. Bazılarını yanlış da olsa iktidar çözme yolunda yol yürüyor” diye konuştu. 

“MİLLETİMİZİN TALEBİYLE KURULDU VE O TALEP ÜZERİNE ŞEKİLLENDİ”

İYİ Partinin bir ihtiyaçtan doğduğunu söyleyen Akşener, “insanlarımızın mutluluğa, huzura olan ihtiyaçları sebebiyle, milletimizin talebiyle kuruldu ve o talep üzerine şekillendi. Siz ne istiyorsanız ona göre şekillendi. Türkiye’yi adıma adım dolaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“İYİ PARTİ TÜRKİYE’YE, ELAZIĞ’A İYİ GELECEK”

Akşener yaptığı konuşmaya şöyle devam etti: “İYİ Parti Türkiye’ye iyi gelecek. Elazığ’a iyi gelecek. Türk milletinin gribine iyi gelecek. İyileştirecek inşallah.

ORTAK SORUN: GENÇ İŞSİZLİĞİ

Şırnak’tan Edirne’ye, Edirne’den Tunceli’ye, Tunceli’den Mardin’e, Mardin’den Artvin’e pek çok şehir dolaştık ve çok enteresan doğu ile batının bu Elazığ’da dahil olmak üzere ortak bir sorunları var. Nedir biliyor musunuz? Genç işsizliği. 4 sene üniversite mezunu olmuş iş bulamayan genç işsizler. Edirne’de de, Elazığ’da da, Şırnak’ta da aynısı.

“EKONOMİMİZİ ÜRETEN BİR EKONOMİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

İYİ Parti döneminde inşallah iktidarımızda üreten bir Türkiye’yi, üreten bir ekonomiyi, üreten bir sanayi sistemini, üreten tarımı, üreten hayvancılığı birinci tercihimiz olarak yapacağız. İYİ Parti inşallah ekonomimizi üreten bir ekonomi haline getirip gençlerimizin umudunu, gençlerimizin hayalini gerçekleştirecek bir yönetim anlayışını Türkiye’nin yönetimine koyacak.

“LİYAKAT TERCİHİNİ TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE GETİRECEĞİZ”

Bizler İYİ Parti olarak liyakatı öne alıp senin yakının, benim yakınım demeden gençlerin bu işe layık olanlarını, istedikleri işte çalışabilecek liyakat tercihini öne koyarak bir yönetim anlayışı Türkiye’nin gündemine getireceğiz. Gençler bizim geleceğimiz. İl binamızın hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Cenap-ı Hakkın bizleri ve sizleri mahcup etmemesini diliyorum. İyi kararlılıktır. İyi ahlaktır. İyi cesarettir. İyi iyiliktir ve İyi olmak Elazığ’a iyi gelecek."

“ELAZIĞ BENİM EVİM GİBİ”

Akşener daha sonra parti binasına geçerek basın toplantısı düzenledi. Akşener parti binasındaki açıklamasında, “Elazığ benim evim gibi” dedi.

Akşener parti binasında yaptığı konuşmada, “Hem Tunceli hem Elazığ’a bir ziyarette bulunduk. Elazığ ziyaretimizin sebebi İl teşkilatımızın binasını açmak. Önce Tunceli’ye gittik. Tunceli’ye hayatım boyunca ilk defa gidiyorum. Çok etkilendiğimi ifade etmek isterim. Hem güzelliğinden hem şehrin inanılmaz bir dokusu var.  El ele verilse neler olmaz. Nasıl bir zenginlik ortaya çıkar. Oradan da en sevdiğim şehirlerden birisi olan Elazığ’a döndük. Elazığ en yakın dostlarımın olduğu, abi dediğim insanların bulunduğu, abla dediğim insanların bulunduğu bir şehir. Burası kendi evim gibi. Binamızı da mutlu, mesut açtık. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.