24 Haziran seçimleri öncesinde İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener Elazığ’a geldi.

Meral Akşener, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde Elazığlıları selamladı. Elazığlı kadınların evlerinden getirdikleri tülbentleri toplayan Meral Akşener, mitinge katıldıkları için Elazığlılara teşekkür etti.

“GAKKOŞLA İNATLAŞILMAZ”

Meral Akşener’in Elazığ’la ilgili konuşmaları şöyle; “Elazığ’dayız gakkoşlar diyarında yiğitler diyarında. Aslanın erkeği dişisi olmaz. Bu bakımdan Elazığ’da kadınlarda gakkoş erkeklerde gakkoş. İnsanlara eziyet olsun diye mitinge yarım saat kala bomba araması yapılıyor. Gakkoşla inatlaşılır mı? Gakkoşla inatlaşılmaz. Bakın ben inatlaşıyor muyum?

“ELAZIĞ’IN EN BÜYÜK SORUNU GENÇ İŞSİZLİK”

Elazığ’a bu üçün gelişim ve her seferinde gakkoşlar kız kardeşlerini yalnız bırakmadılar. Bütün zorluklara bütün ürkütmeler korkutmalara rağmen dimdik geldiler ve bu kardeşlerine destek oldular. Elazığ’ın en büyük sorunlarından biri genç işsizlik. Elazığ’ın sorunu aynı Şırnak’ın sorunu aynı Tuncel’inin Edirne’nin sorunu aynı. Yani tüm Türkiye’nin sorunu aynı genç işsizliği. Şimdi diyorum ki ben çok iyi bir ekonomik kadromuz var. Yalan konuşmayan. Yani Sayın Erdoğan’a yaptığı gibi benim gönlümü hoş etmek için değil, vatandaşım refaha, huzura erdirmek için çalışacak bir ekonomik kadromuz var. Çok iyi bir sosyal haklar konusunda uzman kadrom var dış ilişkiler kadrom var. Hazırladığımız bütün projeler vatandaşımıza değen cinsten.  Dünyanın en yüksek işsizlik oranlarından olan %11 civarındaki işsizliği çözmek üzere ortaya koyduğumuz proje. 5 yıl içinde işsizliği%5.6’ya indireceğiz. Nasıl mı? Her yıl 50 milyar dolar yatırım yapacağız. Bir devlet gencine iş vermek zorundadır. O gencin anasının babasını karşısında arkadaşının karşısında başını öne eğdirmemeli. Bu nedenle biz iş verinceye kadar gençlerimize ayda 500 lira vatandaşlık maaşı vereceğiz. Kaynak nerede diyorlar bana kaynak çaldılar ya Türkiye’den her şeyi onları ondan alacağım. İşte kaynak burada.

“ELAZIĞ’A FABRİKA MI YAPTIN?”

453 milyar dolar borç alındı 16 yılda, 70 milyar dolara Türkiye’nin fabrikaları satıldı, 2 trilyon dolar hepinizin cebinden vergi toplandı. Şimdi soruyorum bu 2 buçuk trilyon ile sen ne yaptın, Elazığ’a fabrika mı yaptın? Elâzığ’ın gayri zaafı milli hasılasını yukarı mı çıkardın. Elazığlı genlere iş mi buldun? Elazığlı atanamayan öğretmenlere iş mi buldun? Atadın mı? Uzman çavuşların zorunlu görevleri sonunda atadın mı? Emeklilere zam mı yaptın? Ben söyleyeyim yandaş müttehitte. İstanbul’da köprü yaptılar, tüplü geçit yaptılar ve siz geçmeseniz dahi parasını sizin cebinizden alıyorlar.

“ELAZIĞ’DA KREDİ KARTI SORUNU VAR”

Şehir hastaneleri yaptılar, şehir hastanelerinin müşteri garantisi var sayıp be hastayı müşteri gibi görebilir misin? Müşteri görmek insanların hasta olmasını sağlayacaksın ya da hastalar vergileri ödeyecek. Müşteri parası ile fabrikalar satıldı sonra projeler yapıldı. Elazığ’da da kredi kartı sorunu var. 4 buçuk milyon insan bunda bir sürü insan var bunanların kredi kartı ile âlem yapılmamışlar çocuklarına mama alınmış. Bu insanların üzerine haciz salındı. Ben bir kereliğine mahsusu buna af çıkaracağım. Sarayın ekranlarında görünmektense Elazığlıların gönlünde yaşamayı tercih ederim

“TEK ARABAYLA EMEKLİ OLAN SADECE BENİM”

"Aklınıza gelecek her yerden et ve canlı hayvan ithalatı var. Neyle besleniyorlar biliyor musunuz? Domuzdan üretilen yemlerle. Kredi kartı borcu konusunda Elazığ’da da büyük sorun var. 4.5 milyon insanımızın borcu var. Geçim sıkıntısına harcanmış küçük borçlar. Ben bunların bir kereliğine affedilmesini sağlayacağım. Yine sordular “Kaynak nerede?” Arabalar var arabalar. Kızları gelinleri damatları biniyor ya hani. Yıllık 8.5 milyar TL gideri var. Bakanlıktan, bürokrasiden ayrılanlara arabalar, yakıtlar hepsi devlete ait. Siz ödüyorsunuz paralarını. Bir Vectra ile oradan emekli olan benim. O da az yakıyor diye ki yakıtımı da ben karşılıyorum. Atatürk ve arkadaşları, kardeşim ne derdiniz var sizin bu Atatürk’le anasına sövülüyor ses yok. Ona söven müptezeli Saray’da ağırladın bunu nasıl açıklayacaksın. 100 sayfa tarih okumamış biri ülkeyi yönetiyor buna bir son vermek lazım. Dolar almış başını gidiyor, evlere şenlik Ekonomi Bakanı’nın dediğine göre, dolarla molarla işimiz yokmuş. İğneden ipliğe neden zam yapıyorsunuz o zaman?

“ÇİLLER AÇIKLAMAK ZORUNDADIR”

İlk defa sizinle bir şey paylaşıyorum. Sayın Erdoğan’a acıyorum bu kadar ahmağa nasıl katlanıyor. Sosyal medyada bir şey dolanıyor. Çiller demiş ki ben 28 Şubat’ta devlet belgelerini ABD’ye satmışım. Yalnız bu belgeleri görenler AKP’de milletvekili. Buradan ilan ediyorum. Sayın Çiller bunun doğru veya yalan olduğunu açıklamak zorundadır. Tek başına bırakılıp 10 gün telefonu çalmayan birisiyim. Ağır abi gezen herkesin ipliğini pazara çıkarmazsam Akşener değilim. Rahmetli Erbakan’ın teşekkür ettiği tek kişiyim ben. Meral Akşener’e dil uzatırken herkes dikkatli olacak. Her türkü karartma ve hakaret oyunları oynanmaya devam ediliyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından vekil adaylarını sahneye alan Akşener, “Yarıda bıraktığımızı tamamlıyoruz inşallah, arkadaşlarımızı da kendimi de sizlere emanet ediyorum” dedi.