Geçtiğimiz yıl vefat eden söz yazarı, sanatçı Elazığ’ın büyük abisi vefatının birinci yıldönümünde Elazığ Folklör Turizm Derneği’nin düzenledi anma programı ile bir kez daha yad edilecek.

EFTUD’un düzenlemiş olduğu anma programı böyük abinin kabrini ziyaret ile başladı.

Hankendi’de bulunan Aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlanan Merhum Eroğlu’nu AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, MHP Merkez İlçe Başkanı Onur Köseli, AK Parti Belediye Meclis üyesi Mustafa Tunç, Hazarsam Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Ülkücü Camianın tanınan isimlerinden Raif Çiçek, Recep Alyamaç, MHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Sevinç Oğuzhan, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Çiçek, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve dernek üyeleri kabri başında andı.

Kuranı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi.

EROĞLU: DOSTLUĞUNUZU, ARKADAŞLIĞINIZI, VEFANIZI GÖSTERDİNİZ

Kabir ziyaretinde konuşan Eroğlu’nun kardeşi Türker Eroğlu, kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek, “Bugün onun dostları da burada ve Elazığ’ın bu davayı sırtlayan duayenleri ve kanaat önderleri de buradalar. İnanıyorum ki bu kutlu dava turan kuruluncaya kadar devam edecektir. Bünyamin Eroğlu bu kutlu davada mücadele vermiş bir insan olmanı yanında insanlığıyla, hoşgörüsü ile sevgisi ve saygısıyla bir büyük abi olmuştur. Herkesin sağcısının solcusunun ailevisinin sunisinin sevgisini ve saygısını kazanmıştır. Elbette önce insan olmak gerekir. Geçtiğimiz yıl, tam bir yıl evvel onu burada toprağa vermiştik. Yine bir insan seli vardı dualar vardı. Allah dua edenlerden, iyi konuşanlardan razı olsun. Allah sizlerden razı olsun. Buralara kadar geldiniz. Dostluğunuzu, arkadaşlığınızı, vefanızı gösterdiniz” dedi.