Bir öğrenci evinde cinayete kurban giderek hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Doç. Dr. Mustafa Girgin için görev yaptığı hastanede veda töreni düzenlendi.  

Fırat Üniversitesi Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen veda törenine Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Sağlık İl Müdürü Cahit Polat, Hastane yöneticileri, hastanede görevli doktorlar, tıp fakültesi öğrencileri, merhum Girgin’in ailesi ve yakınları katıldı.

Merhum Girgin’in ailesi ve çocukları veda töreni boyunca göz yaşlarına boğuldu.

Duygusal anların yaşandığı ve göz yaşlarının tutulamadığı veda töreninde sevenleri, yakınları merhum Doç. Dr. Girgin’i anlattı.

DEMİRDAĞ: GERÇEKTEN YETİŞMİŞ HER YÖNÜYLE DEĞERLİ BİR KARDEŞİMİZDİ

Fırat Üniversitesi Rektörü Kudbettin Demirdağ “Gerçekten böyle üzüntülü bir olay, akabinde bir arada bulunmaktan ciddi üzüntülüyüz. Mustafa Hocayla öğrenciliğinden beri beraber olduğumuz her yönüyle hayat dolu, kabına sığmayan, her an her yerde olabilen, acil ihtiyaçlarda joker olarak aradığımızda Mustafa Hoca’ya ulaşıp tüm problemi hastalarıyla ilgili, meslektaşlarıyla ilgili birçok konuda hazır olan gerçekten yetişmiş her yönüyle değerli bir kardeşimizdi. Böyle bir menfur olay münasebetiyle hayatını kaybetmesiyle üzüntü duymaktayız. Toplumda özellikle son zamanlarda bir şiddet sarmalı almış gidiyor. Bugün televizyonlarda seyrediyoruz. ‘Yol vermedin çek adamı vur, bana ters baktı, çek adamı vur.’ Bu tür olaylar hele hele bizim inanç sistemimizde, insanlık sisteminde şiddetin olmaması gerekiyor. Şiddeti herkesin reddetmesi gerekiyor. Şiddete başvuran herkesin ayıplanması, kınanması gerekiyor. Savunma mekanizmasının şiddet olmaması gerektiğini ben düşünüyorum. Bunu özellikle hatırlatmak isterim. Olay gerçekten çok üzücü, hayatının baharında genç bir kardeşimizi bugün menfur bir olay münasebetiyle kaybetmiş bulunuyoruz. Başta ailesi olmak üzere tüm Fırat Üniversitesi ailesine, Tıp Fakültesi ailesine, sağlık camiası ailesine baş sağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin. İnşallah bu tür olaylar bir daha yaşanmaması dileğiyle siz değerli dostlarımızın hepsine teşekkür ediyorum, sabırlar diliyorum” dedi

POLAT: İNŞALLAH BU OLAYLAR SON BULUR

Elazığ İl Sağlık Müdürü Cahit Polat ise, “Ne diyeceğimizi bilemiyoruz gerçekten. Allah inşallah böyle olaylar yaşatmaz. Yani kelimelerin tükendiği bir yerdeyiz. Allah herkese akıl fikir versin. İnsanların artık aklını başına alması lazım. Sayın Rektörümde söyledi nereye kadar? İnsanların birbirine saygılı olması lazım, tahammüllü olması lazım. Yani artık bu işler gerçekten bizleri çok üzüyor. Bir hekim olarak da çok üzüyor. Başta Mustafa Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum, eşine çocuklarına sabırlar diliyorum. Allah çocuklarını bağışlasın. İnanın biz gerçekten bu olayları duyduğumuz zaman ok üzülüyoruz. Bir zaman nce yine Sayın Baş hekimimiz için buradaydık. Keşke bu işler, bu olaylar hiç yaşanmasa. Allah’ta temennim inşallah bu olaylar son bulur. Tekrardan bütün sağlıkçılarımızın başı sağ olsun. Allah Mustafa hocamıza rahmet etsin. Çocuklarını, eşlerini sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin” şeklinde konuştu.