İhtiyaç sahibi evler, Meslek Lisesi öğrencilerinin dokunuşuyla iyileştiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının meslek liselerine dönük olarak yürüttüğü proje kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzü gülüyor.

“ORTAKLAŞA BU AİLELERİN İHTİYAÇLARINI SARMAK”

Proje Gönüllüsü Fatih Şabak, “Birden Bütüne El Ele” diyerek yola çıktıkları projenin amaçlarını anlattı, dokundukları yüreklerden bahsederek “ Ailelere para yardımı yapılmıyor. Bu ailelerin gidip yerinde her şeyi tespit ediliyor. Duvarları çatlak ise duvarları yapılıyor. Yani bir yerde kendi vicdanımızı da sarıyoruz. O insanları sararken. En son bir aileyi ziyaret ettik. Baba yok anne ve tek gelirleri 400 Türk lirası. Buda devletimizin ailelere verdiği çocuk yardımı. Bu aile 200 lirasını kira ödüyor. Geriye kalan kısmı ile evi geçindirmeye çalışıyor. İnanın bir hayırsever abimiz veya ablamız yatak vermiş. Betonun üzerinde o anne ve 3 çocuk üzerinde yatıyor. Üstlerine örtecek bir yorganları bile yok çok zor durumsalar gerçekten. Projenin asıl amacı ortaklaşa bu ailelerin ihtiyaçlarını sarmak. Mesela evin elektrik tesisattı ihtiyacı varsa elektrik bölümünde ki arkadaşlar bu ihtiyacı karşılıyor. Dolap ihtiyacı varsa mobilya kısmında ki arkadaşlar bu ihtiyacı karşılıyor. Böylece dışardan temin edilmediği için 1 masa parasına 5 masa yapılıyor. 1 dolap parasına beş dolap yapılıyor” ifadelerini kullandı.

“İLGİLİ ARKADAŞLARIMIZ ŞİMDİDEN DAVET EDİYORUM”

Proje kapsamında 18 Mart Pazar Günü, Atatürk Kültür Merkezine tüm vatandaşları davet eden Şabak, gelirlerin ailelere yardımcı olacağına dikkat çekerek “ Hem Çanakkale zaferimiz anmak ile birlikte. Projenin bir gecesini düzenliyoruz. Yerel 4 sanatçımız ile görüştük. Onlarda gönüllük esasına ithafken sahne alacaklar. Projemizde belli başlı sponsorlarımız oldu. Valiliğimiz, belediyemiz, il milli eğitim müdürlüğümüz ve birkaç özel şirket, özel insan. İsimlerinin paylaşılmasını istemediler. Yardımlarımız gizli tutulsun dediler. Gerçekten çok ciddi yardımlar var. Bu projede bize öncülük eden Necdet Karacimşire’de çok teşekkür ederim. Parayı okul aile birliği hesabımızda topluyoruz. Okul aile birliği hesabımızda olduğu için burada okul aile birliğinin kararı olamadan o fonlar çıkartılamıyor ve kullanılamıyor. Yani kafamıza göre hiçbir harcama yapamıyoruz. Bilet satışlarımız için belli başlı yerlerde bilet satışlarımız var. Üniversite içeresinde ki kültüre park da 30. Yıl kantinin orada. Yarından itibaren de postane meydanında bir standımız olacak. İlgili arkadaşlarımız şimdiden davet ediyorum” diye konuştu.