Meslek Lisesi Öğrencilerinden Örnek Davranış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, depremzede ve ihtiyaç sahibi ailelerin evlerini yeniledi.

Meslek Lisesi Öğrencilerinden Örnek Davranış

Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyorprojesi kapsamında öğretmenleri ile geçen yıl meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında yaşanan salgın nedeniyle mağdur olan depremzede ve ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret etmeye devam ediyor.

Evlerde inceleme gerçekleştirerek ihtiyaç listesi çıkaran öğrenciler, konutların bakım ve tamirat işlerini de yapıyor.



ÇAĞLAR: EVLERİMİZDEKİ ONARIM İŞLERİNİ YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ

Okul Müdür Yardımcısı Abdulvahap Çağlar, “Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu ‘meslek lisesi ailelerle buluşuyor’ projesi kapsamında bu yılda evlerimizdeki onarım işlerini yapmaya devam ediyoruz. Malumunuz geçen yıl büyük bir deprem geçirdik. Bu depremden sonra birçok evimizde hasar meydana geldi. Bizde bu proje kapsamında bu ailelerimize destek olmak amacıyla buradaki onarımları yapıyoruz. Sponsorlarımızın desteğiyle bu onarımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunları yaparken öğrencilerimizle ayrı zamanda merhamet duygusu, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygusu gelişmiş oluyor. Bu yıl bizim yapmış olduğumuz ikinci evimiz. Daha önceki yıllarda da çok sayıda onarım yaptık. Öğrencilerimiz mesleklerini geliştiriyorlar. Hem de ailelerimiz bu meslek lisesi öğrencilerinin okullarda ne yaptığını görüyorlar. Piyasa tecrübesi ediniyor çocuklarımız. Aynı zamanda ailelerimize de destek olmuş oluyoruz. Bu yıl proje kapsamında okulumuzdan 10 öğretmen, 14 öğrenci ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Öğrencilerde, yardımda bulundukları ailelerin sevincinin kendilerini de mutlu ettiğini söylediler.

Evi onarılan ailelerde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Nevin Ercan
Nevin Ercan - 3 yıl Önce

Emeğinize saglık

SIRADAKİ HABER

banner137