Mesleki Eğitim Protokolü İmzalandı

Elazığ TSO ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetim ve öğretmen kadrosunda eksikliklerin tamamlanması ve okulun iş dünyasının talep etmiş olduğu mesleki eğitimleri verebilmesi için Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili ve Eğitim Komisyonu Başkanı Veli Aksu ile MTAL Okul Müdürü Tarık Tuncay Türkmen arasında protokol imzalandı.

Mesleki Eğitim Protokolü İmzalandı

Başkan Vekili ve Eğitim Komisyonu Başkanı Veli Aksu yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında 2019 yılında imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizde Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 2019 yılının sonlarında bir protokol imzalamış ve çalışmaları başlamıştı. Ancak 2020 yılı Ocak ayında yaşanan deprem felaketinden sonra ne yazık ki tüm çalışmalar ve hedefler askıya alınmak zorunda kaldı" dedi.

AKSU: BU HUSUSTA YÖNETİM VE EĞİTİM KADROSU İÇİN EKSİKLİKLER DE TESPİT EDİLDİ

Başkan Vekili ve Eğitim Komisyonu Başkanı Veli Aksu yaptığı açıklamada, “TOBB ve Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde neler yapılabilir hususunu Odamızda Protokol Yürütme Kurulu ve Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan başkanlığında Kurul Üyeleri olan İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili ve Eğitim Komisyon Başkanı olarak, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Güler ile Mustafa Kılınç ve Elazığ MTAL Okul Müdürü Tarık Tuncay Türkmen’in katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Okulun yöneticileri tarafından okulun ihtiyaç analizleri yapılmış bu hususta yönetim ve eğitim kadrosu için eksiklikler de tespit edildi.

Belirlenmiş olan gündem maddeleri hususunda yapılan görüşmeler sonrasında hazırlanmış olan protokol Okul Müdürü Sayın Tarık Tuncay Türkmen tarafından imzalandı. Hedefimiz Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzün eğitmen ve fiziki altyapı imkanlarından istifade etmek suretiyle hem işsizlerin nitelikli meslek sahibi yapılması hem de iş dünyasının ihtiyaç duşmuş olduğu nitelikli elemanların yetiştirilesidir. Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere tüm Milli Eğitim camiamıza vermiş oldukları destekler ve gayretleri için teşekkür ediyor, protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2021, 17:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137