Mesleki ve Teknik Eğitime Bakış’ programı düzenlendi

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde ‘Mesleki Ve Teknik Eğitime Bakış’ Programı Düzenlendi.

Mesleki ve Teknik Eğitime Bakış’ programı düzenlendi

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde  ‘Mesleki ve Teknik Eğitime Bakış’ programı düzenlendi.

Programa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen, Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi ve Meslek Lisesi Müdürleri katıldı.

ÖZGEN: MESLEKİ EĞİTİME ATFEDİLEN DEĞER VERİLMİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 eğitim vizyonu kapsamında ‘Mutlu Çocuk Güçlü Türkiye’ sloganıyla Mesleki Ve teknik Genel Müdürlüğü olarak 7 hedef belirlemiş olup bu hedeflerden 1.si mesleki eğitime atf edilen değerin artırılması 6. hedefinde ise iş gücü istihdamın ve eğitimin güçlendirilmesi çalışması ile birlikte bir proje geliştirildiği aktaran İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen,” Bu proje kapsamında gerçekten 1. Hedeflerden olan mesleki eğitime atfedilen değerlerin verilmemesi Gerçekten ülkemizin kanayan yaralarından da bir tanesi” dedi.

ÖZGEN: 2023 VİZYON BELGESİ İLE ÇOK BÜYÜK ÇALIŞMALAR YAPILMAKTA

Özgen , “2023 vizyon belgesi ile gerek bakanlığımız gerekse mesleki genel müdürlüğümüz çok büyük çalışmalar yapmakla birlikte, öğrenci sayısının artırılmasına yönelikte bundan sonra çok daha değerli çalışmaların devamını sağlamaktadır” ifadelerine yer verdi.

BAHŞİ: EĞİTİMİ TÜM YÖNLERİYLE ANALİZ EDİYORUZ

Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi ise “Eğitime bakış değerlendirme ve izleme raporu biz bunu hazırlıyoruz.

Eğitimin bir fotoğrafını, tomografisini çekiyoruz Türkiye’de eğitimi her açıdan, okul öncesi, ilk öğretim, orta öğretim ve yüksek öğretim ayrı olmak üzere eğitimin tüm kademelerini analiz ederek baştan sona öğrenci sayıları, derslik sayıları ve diğer tüm yönleri ile bir analiz yaparak rapor hazırlıyoruz ve bu raporu da sayın bakanımıza veriyoruz” ifadelerini kaydetti.

BAHŞİ: AMACIMIZ EĞİTİME NASIL KATKIDA BULUNABİLİRİZ

 Bahşi, “Burada amacımız eğitime nasıl bir katkıda bulunabiliriz ve dünyada bizim yerimiz nedir, bu konuda eksiklerimiz nelerdir, düzeltilmesi gereken alanlar nelerdir, sorunlar nelerdir işte bunların tespiti yapmak ve çözüm önerileri ile birlikte dünyada ki standarttı yakalayabilmenin derdine düşüyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2019, 00:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137