Stratejik Araştırmalar Uzmanı-Yazar Mete Yarar, Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen imza ve söyleşi programına katılmak üzere geldiği Elazığ’da STK Platformu üyeleri ile  de bir araya geldi.

KAYAOĞLU: MEMLEKETİMİZE FAYDASI OLAN HER İŞE BİZDE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ

STK platformu dönem sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, “Elazığ’da 152 tane Sivil Toplum Kuruluşu var. biraz önce Mete Bey’e bahsettiğimde şaşırdı. Gerçekten şaşırılacak bir şey. 152 tane Sivil Toplum Kuruluşu bir araya gelerek Sivil Toplum Kuruluşları platformunu oluşturmuş bulunmaktayız. Umuyorum Elazığ’da güzel işler yaparız. 2010 yılından itibaren faaliyetimizi sürdürüyoruz. Dolayısıyla; faaliyetlerimiz içerisinde Elazığ’a faydası olan, memleketimize faydası olan her işe bizde katkı sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YARAR: BU ALANDA VAZGEÇMEK KOLAY DEĞİL

Tecrübelerini aktaran Stratejik Araştırmalar Uzmanı-Yazar Mete Yarar, “Emrimin altında yaklaşık 20 bin askerim geçti, o 20 bin kişiden bir tanesinin bile ben bu yolu yürüyemeyeceğim dediğini hatırlamıyorum. Sabrediyor, metanet gösteriyor, bir grubun içinde olduğunu düşünüyor ve ona göre hareket ediyor. Silah arkadaşına değer veriyor ve onu seçiyor. Bir kişi dahil demedi. Öyle kolay demeyin. Sırtımızda 35 kilo yük, yaklaşık%30 eğimlerde tepe tırmanıyorsunuz. Bu alanda vazgeçmek kolay değil. 20 yaşındaki çocuk vazgeçebilir, ben yürümüyorum diyebilir mazeret üretebilir. Onun hikayesi çok değerli. Ben bunlara şahitlik etmiş olmanın, o arkadaşlarımın komutanı olmaktan çok büyük mutluluk duydum. O madalyayı almam ve o bayiyi almamda yanımdaki silah arkadaşlarımın büyük katkıları vardı” şeklinde konuştu.