Günlerdir etkili olan sis şehri terk ederek yerini yağışlı havalara bırakacak. Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan,  kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olacağını belirterek, ulaşımda yaşanacak aksaklıklar için de vatandaşları uyardı.

6 gündür etkisini sürdüren yoğun sis şehri terk ediyor. Açıklama Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden geldi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “Aslın sisin bugün itibariye son günü bölgemizde bir süredir devam eden yüksek basıncın etkisi ile sis olayı meydana geldi özelikle sabah ve akşam saatleri yoğun oldu bu sisli havanın bugün itibariye bölgemizi terk etmesini bekliyoruz özelikle Salı günü itibari ile bölgemiz yağış etkisi altına girecek ve Çarşamba günü itibariyle de Elazığ Tunceli ve Bingöl’de etkili olmaya başlayacak ve akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edecek” diye konuştu.  

Sis ve etkili olan soğuk hava yerini kar yağışına bırakacak mı sorularına da cevap gecikmedi.

Müdür Erdoğan, kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olacağını belirterek, “Yağış sistemimizin özelikle yağmurla başlayacak ilk olarak daha sonra perşembe günü öğleden sonra  özelikle yüksek kesimlerde kar yağışlarının görebiliriz ama şehir merkezinde şuan için kar yağışı beklentimiz yok" ifadelerinde bulundu.

ERDOĞAN’DAN UYARI! “AKSAMALAR YAŞANABiLiR”

Öte yandan bölgeyi etkisi altına alacak yağışların yer yer karla karışık yağmur olacağını ifade eden Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, ulaşım konusunda aksamalar yaşanma ihtimaline dikkate çekerek vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.