Elazığ’da yeni bir soğuk hava dalgası etkili olacak. Sıcaklıklar düşecek, akşam saatleri itibariyle kar yağışı yurdu terk edecek.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, sıcaklıkların düşmesiyle birlikte özellikle sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

“PAZAR GÜNÜ YENİ BİR KAR YAĞIŞI SİSTEMİ İLİMİZİ ETKİSİ ALTINA ALACAK”

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “Bugün yer yer etkili olan kar yağışı akşam saatlerine kadar devam edecek. Özellikle batı ilçelerimizden başlamak üzere gece saatinden sonra sabah saatlerine doğru tamamen bölgemizi terk etmesini bekliyoruz. Yağışlardan sonra hava sıcaklığı aniden düşeceği içinde özellikle Cuma ve Cumartesi günleri buzlanma ve don olayı bekliyoruz. Daha sonra tekrardan Pazar günü yeni bir kar yağışı sistemi ilimizi etkisi altına alacak. Özellikle gece saatleri yağışla devam edecek. Sabah saatlerine kadar tamamen terk etmesini bekliyoruz. Ondan sonra hava açacak. Açtıktan sonra hava sıcaklıklarında düşüşler bekliyoruz. Özellikle ortalamaların 3-4 derece altında olmasını bekliyoruz. Sabah saatlerinde özellikle havanın açması ve yerde hava sıcaklığının düşük olması nedeniyle buzlanma ve don olayı olacak. Orada özellikle sürücülerin dikkatli olmasını, tedbirli olmalarını öneriyoruz. Buzlanmadan dolayı özellikle kışlık lastikler takılmasını veya uzun yola çıkacak olan sürücülerimize zincirlerini bulundurmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR ARALIKLARLA YER YER KAR YAĞIŞINA NEDEN OLACAK”

Hafta sonuna kadar don ve buz uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “Bu sistem özellikle akşam saatlerine kadar etkisini devam ettirecek. Tamamen bizim bölgemizi terk etmesi de sabah saatlerine kadar devam edecek. Ama bundan sonra Cumartesi yağışlara ara verecek, Cumartesi’nden sonra Pazar günü tekrar yeniden yağış sistemi gelecek. O da şu anki tahmin ve değerlendirmemize göre Perşembe gününe kadar aralıklarla yer yer kar yağışına neden olacak. İlçelerde aynı şekilde akşam saatlerinde devam edecek yağışlar. Özellikle Elazığ’ın Batılı ilçelerinde akşam saatleri sabah saatlerine doğru etkisini yitirmeye başlayacak. Daha sonra sabah saatlerinde öğleye doğru da Cuma günü tamamen ilçelerde de etkisini yitirmiş olacak” dedi.