Meteoroloji Müdürlüğü Oluşabilecek Olumsuzluklara Karşı Vatandaşları Uyardı

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü, kuvvetli rüzgar, sağanak yağış ve don olayı ile oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyararak tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.

Meteoroloji Müdürlüğü Oluşabilecek Olumsuzluklara Karşı Vatandaşları Uyardı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığlı vatandaşları kuvvetli rüzgar, sağanak yağış ve don olayının ardından meydana gelebilecek olan olumsuzluklara karşı uyardı.

“VATANDAŞLARIN TEDBİRLİ VE DİKKATLİ OLUNMASI GEREKMEKTEDİR”

Meteoroloji Müdürlüğütarafından yapılan açıklamada, “Rüzgarların Elazığ'ın doğusu (Palu, Kovancılar, Arıcak ve Karakoçan) ve Bingöl il genelinde güney güney batılı yönlerde kuvvetli rüzgar (40-70 km/sa) ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgemiz geneli öğle saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Bu sistemle birlikte görülecek kuvvetli yağışlar ile bölgelerimizin rakımı yüksek olan yerlerinde görülebilecek hafif zirai don hadisesine karşı tedbirli ve dikkatli olunmalı, güncel tahmin ve uyarılarımız takip edilmelidir.” ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2021, 10:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137