Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Baskil’de yapımı tamamlanarak faaliyete geçen ve Türkiye’nin en çevreci fabrikalarından biri olan Seza Çimento Fabrikasını ziyaret etti.

Milletvekili Metin Bulut’u ziyaretinde Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık karşıladı.

“HEP YANIMIZDA OLDUNUZ”

Fabrika gezisi öncesinde Milletvekili Metin Bulut’a fabrika ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Yasemin Açık, yatırımın başından itibaren kendilerine destek veren Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür etti.

Prof. Dr. Açık, “Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığınız ve aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Bölgesi Teşkilat Sorumluluğunuz nedeniyle çok yoğun iş yükünüzün olduğunu biliyoruz. Çok çalışıyorsunuz, bu yoğun iş yükünüz içerisinde fabrikamıza gelip bizi ziyaret ederek yanımızda olduğunuzu, desteklerinizin de olduğunu gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Yatırım yaparken yatırımın ilk aşamasından günümüze kadar geçen süreçte ne zaman hangi konuda yardıma ihtiyacımız olduysa hep yanımızda oldunuz, bizi desteklediniz. Destekleriniz ve dostluğunuz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“SOSYAL SORUMLULUK ANLAYIŞIYLA YATIRIM YAPTIK”

Sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde yöreye yatırımı yaptıklarının altını çizen Prof. Dr. Açık, “Hepimizin bildiği gibi yerel kalkınmanın sağlanabilmesi ve bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması için o yörede yaşayan, o yörede doğmuş olan insanların kendi yörelerine yatırım yapmaları,  yörelerini sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde desteklemeleri çok önemlidir. Bu anlamda siz de her zaman ilimizi yöremizi destekliyorsunuz. Bizler de yine bu sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde yöremize bu yatırımı yaptık. Ben bu yatırımımızın, fabrikamızın arkadaşlarımla birlikte kurumsal yapısıyla, kaliteli ürünüyle, yenilikçi teknolojilik ve araştırma ve geliştirmeye verdiği önemle bölgemizin, yöremizin önemli sanayi tesislerinden biri olma yolunda önemli adımlar attığını düşünüyorum. Bugün buraya geldiğiniz için, desteklerinizi, dostluğunuzu gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

“ÇOK ÖNEMLİ BİR TESİS”

Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise Seza Çimento fabrikasının Elazığ’a ve bölgeye için çok önemli bir yatırım olduğunu söyleyerek “Çok önemli bir tesis, önemli bir yatırım. Elazığ’a ve bölgeye çok ciddi katkı ve katma değer sağlayabilecek bir yatırım. Özellikle sanayi yatırımı olması beni ayrıca heyecanlandırdı. Bundan dolayı hakikatten size çok teşekkür ediyorum. Çünkü sanayicilik başlar ve bir diğer kuşağa, bir diğer nesle de aktarılır. Yani sanayiciliğe girmiş olmak bir kültürü başlatmak ve bir kültürün devamlılığını sağlamak açısından da önemlidir. Bu kültürü oluşturan, bu kültürü devam ettiren aileler toplum nezdinde de unutulmaz. Toplum kendisine fayda sağlayanı hiçbir zaman unutmamıştır. Bundan dolayı hem bir siyasetçi olarak hem de arkadaşınız olarak hakikatten size çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 “ÖVGÜYLE BAHSETTİĞİMİZ BİR FABRİKA”

Milletvekili Bulut, “Bizim de övgüyle bahsetmiş olduğumuz tesislerden bir tanesi Elazığ’dan istihdam açısından çok önemli bir sıkıntıyı ortadan kaldırdı. Bölgedeki hassasiyetinizi de biliyorum. İstihdam sağlarken bölgeyi gözettiğinizi de biliyorum. Sosyal sorumluluk gereği bölgeye katkı yaptığınızı da biliyorum. Tabi ki kalkınmanın yolu ekonomik kalkınmadan geçiyor. Ekonomik kalkınmanın olmadığı hiçbir yerde kalkınmadan bahsetmek mümkün değil. Önce bu fabrika kalkınacak da sonra Elazığ kalkınacak daha sonra ülke kalkınacak ve böylelikle birlikte bir güç oluşturmuş olacağız. Artık dünyada savaşlar sadece konvansiyonel silahlarla yapılan savaşlar değil. Savaşlar ekonomik savaşlar. Artık sadece size bomba atıp sizin düzeninizi bozmuyorlar. Kredi derecelendirme kuruluşları sizin puanınızı aşağıya çekip sizin bütün düzeninizi bozmak istiyorlar. Buradaki bizimde ekonomik açıdan güçlü olmamız lazım. Ekonomik açıdan hakikatten kalkınmamız lazım. Kalkınmanın yolu da sizin gibi müteşebbislerin bu tür girişimleriyle oluyor” dedi.

 “ÇEVRECİ BİR YATIRIM”

Fabrikanın çevreci bir fabrika olduğunu belirten Milletvekili Metin Bulut, “Böyle bakınca hakikatten bin bir fedakârlıkla yapılmış. Bin bir emekle yapılmış. Yapılırken de sadece kazanmaya yönelik yapılmamış aynı zamanda da çevreci olmaya da dikkat edilmiş önemli bir yatırım. Bu yönüyle de çevreyi seven birisi olarak çok mutlu olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşallah ekilen ağaçlar büyürse çok daha güzel olacaktır diye düşünüyorum. Her yönüyle çevreyi koruyan bir yatırım. Bu tür yatırımların sayısının artmasını temenni ediyoruz. Bu tür yatırımların sayısı arttıkça hakikatten ilimiz daha fazla kazanacak, daha fazla kalkınacak. Kalkınan yer daha fazla gelişecektir. Ben yatırımlarından ve emeklerinden dolayı hocamıza çok teşekkür ediyorum. Burada aslında bir şey ispatlanmış oldu bir yapılamazın yapılabilirliği. Yapılınca oluyormuş. Diğer iş adamlarımıza da örnek teşkil etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ile birlikte çimento fabrikasını gezdi. Milletvekili Bulut fabrika ile ilgili çalışanlardan bilgiler aldı.