Metin Feyzioğlu’ndan Canlı Yayında Elazığ Değerlendirmesi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” canlı yayınının konuğu oldu. Başkan Feyzioğlu, Türkiye gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca Feyzioğlu, “Elazığ’ı yeterince tanıtamamışız” diyerek Elazığ’ın turizm, tarih ve doğal güzellikleriyle çok daha fazla öne çıkması gerektiğini önemli bir turist akışı olması gerektiğini ifade etti.

Metin Feyzioğlu’ndan Canlı Yayında Elazığ Değerlendirmesi

Kanal Fırat Televizyonu’nda canlı olarak yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programının konuğu Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu oldu. Canlı yayında Elazığ Baro Başkanı Mustafa Yentür de eşlik etti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“ANADOLU’DAN ÖĞRENECEK ÇOK ŞEYLERİ VAR”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Genç meslektaşlarıma öz güvende vererek Anadolu’dan çok başarılı, meslek ahlakı çok üstün avukatlar çıktığını anlatıyorum. Açıkçası benimde bir avukat olarak mesleki gelişimimde Taşra diye birilerinin küçümsemeye karıştığı Anadolu’da karşılaştığım meslek ustalarının çok büyük bir yeri vardır. Meslek içi dayanışmalarıyla Anadolu’nun bizim hayran olduğumuz kültürünü yaşatırlar ve aktarırlar. O yüzden hep söylüyorum kendine büyük diyen şehirlerin Anadolu’dan öğrenecek çok şeyleri var. Elazığ önemli isimler yetiştirmiş bir kent. Elazığ’a ne kadar katkıda bulunmuşlardır Elazığ halkı karar veriri. Ama Elazığ’ın yetiştirdiği isimlerin Türkiye’ye katkıları olmuştur. Benim eğitimimde vazgeçilmezim olan beni yetiştiren Ağınlı’dır. Prof. Dr. Zeki Hafızoğlu’dur. Biz hukuk fakültesindeyken Ağın’ın yerini bilmezken Ağın’ı bilirdik. Elazığ Barosunun Türkiye’deki barolar içerisinde başkanı konuştuğu zaman ne diyor diye dinlendiğini biliyorum. Çünkü sevgili başkanım o kadar iyi konuşuyor. Çünkü kıdemli” ifadelerini kullandı.

“ÇOK CİDDİ BİR ŞEY BU”

Başkan Metin Feyzioğlu, “Elazığ’ı yeterince tanıtamamışız. Tanıtamamışız diyorum. Malatya kayısısıyla biliniyor ama daha yoğun Elazığ’da yetişiyor. Bunu kimse bilmiyor. Elazığ’da yaşayanlar bilirler ama Keban barajı, Türkiye’nin en yüksek alabalık rekoltesi olan suyu, barajı, akarsuyu. Çok ciddi bir şey bu. Çok ciddi ekonomik bir katkı. Sadece tanıtma noktasında değil. Turizm patlaması lazım burada. Tarihiyle patlaması lazım, turizmin doğal yöreleriyle patlaması lazım” şeklinde konuştu.

“EKONOMİDEKİ BAĞIMSIZLIK DEVLETİN BAĞIMSIZLIĞINI SAĞLAYACAK ÖN ŞARTTIR”

Başkan Feyzioğlu, “Ekonomideki bağımsızlık devletin bağımsızlığını sağlayacak ön şarttır. Ne yapmıştır Türkiye Cumhuriyeti? Tarıma öncelik vermiştir. Şeker pancarı işlemiştir, şeker fabrikaları kurmuştur, süt fabrikaları kurmuştur. Hem çiftçisini kalkınmıştır hem de sanayisini geliştirmiştir. Bundan sonra da yapılabilir. Bunun da ön şartı yatırım iklimi. Yatırım iklimi şu; bir yatırımcı bir yere fabrika yapmak için bir sürü şeye bakar. Arazisine bakar, ulaşımına bakar… Ama en önemlisi yabancı yatırımcı mutlaka sorar. Hukuki güvenlik var mı? Mahkemelerine, yargısına güven var mı?” dedi.

“TÜRKİYE’DE EN GENİŞ KATILIMLA HAZIRLANAN BİR BELGEDİR”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, “Bu Yargı reformunu çok uzun yıllalardır yapılan pek çok denemeden ayıran husus şu; en son 25 yılını iyi biliyorum Türkiye’nin. Genç bir asistan iken hocalarım içindeydi ondan sonra bizler içinde olduk. Rahatlıkla şunu söyleyebilirim; son yargı reformu stratejisi belgesi Türkiye’de en geniş katılımla hazırlanan bir belgedir. Ben bu kadar geniş katılımla hazırlanan bir reform çalışmasın son 25 yılda görmedim. Bu Adalet Bakanımızın ve Bakanlığımızın tutumu ile oldu. Biz de işin ilk günden itibaren neredeyse içindeydik. Adalet Bakanlığı şemsiyesi altında yürüdü ama ilk satırdan itibaren birlikte çalıştık. Rahatlıkla desteklememizin sebebi hep birlikte çalışılmasıdır. Peki, ne değişecek? İyi dokunacak mı? İş istiyor musunuz istiyorsunuz. Elazığ’da işsizlik var mı had safhada işsizlik var. Fabrika istiyoruz değil mi? Herkes iş istiyor. Bunun için üretime ihtiyaç var. Bu pakette; ‘düşünce özgürlüğünün güvence altına alınması için düşünce özgürlüğümü yoksa bir terör örgütünü desteklemek mi ayrımında eleştiriyi eleştiri mi hakaret mi ayrımında…’ gibi” diye ifade etti.

“İKİSİNİ DE AYNI GÖRÜŞ ATAMIŞ OLUYOR”

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Hakimler Savcılar Kurulu’nun yapısı maalesef yargı bağımsızlığını sağlamaya elverişli değil bugün. Neden değil? Hakimler Savcılar Kurulu üyelerinin yarısını Cumhurbaşkanı atıyor, kim olursa olsun bugün Sayın Erdoğan yarın bir başkası diğer gün bir başkası. Yarısını da iktidar partisinin yoğun olduğu meclis atıyor. Cumhurbaşkanı da doğal olarak iktidar partisinin genel başkanı olduğu için ikisini de aynı görüş atamış oluyor. Bu da hakimlerimizde korku yaratıyor. Siyasi davalarda ‘bunu yaparsam sorun olur mu’ korkusu var” ifadelerine yer verdi.

“YİNE DEMOKRATİK OLSUN, YİNE DENETLENEBİLİR OLSUN”

Başkan Metin Feyzioğlu, “Ben Türkiye’nin kavga gürültüden bıktığını düşünüyorum. ‘Ben demiştim lerde yapmayalım’ ‘ben demiştim’ de yok. Hiç kimsenin her şeyi doğru bilmesi mümkün değil. Ben bir adım atacağım siz bir adım atacaksınız bir yerde buluşacağız. O çerçevede diyelim ki 2017 anayasa değişikliğinde HSK’nın yapısının bu şekilde düzenlenmesi OHAL şartları sebebiyle olmuştur. OHAL şartları sebebiyle olmuştur. OHAL bitti mi bitti. Yargıyı temizlediysek; o zaman hadi gelin olağanüstü dönem bitti. Gelin Türkiye’yi güzelleştirelim. Yine demokratik olsun, yine denetlenebilir olsun” dedi.

“KATILIMCI BİR ŞEKİLDE BU ÇALIŞILDI”

Metin Feyzioğlu, ““Türkiye yargı reformu yapmaz, işine gelmez, yapmaz Türkiye çünkü diktatörlüktür diyen tüm mihraklara malzeme olur. PKK, FETÖ ve bu iki örgütünde tetikçi olarak kullandığı DHKP Amerika’da ve Avrupa’da inanılmaz bir kara propaganda yapıyor Türkiye içn. Benim yargı reformuna ilişkin yaptığım açıklamada binlerce trol hesabı saldırıyor. Araştırıyoruz öyle birisi yok. Otomatik FETÖ, PKK hesapları saldırıyor. Niye? Konuya duygusal bakanların, kutuplaşmanın sonucundaki vatandaşları çekmek için saldırıyorlar. Niye biz PKK’ya, FETÖ’ye, DHKPC’ye, onların arkasındaki kuklacılara malzeme verelim. Çoğulcu, katılımcı bir şekilde bu çalışıldı. Toplum buna hazır ve toplum hazırladı” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE ÜZERİNE SENARYOLAR YAZILAN VE OYNANAN BİR ÜLKE”

“Buradan meclisimizi bir konuda bilgilendirmek istiyorum tüm saygımlar; o da şu Türkiye üzerine senaryolar yazılan ve oynanan bir ülke. Türkiye’nin bir diktatörlük olduğu algısını ABD ve Avrupa kamuoylarında kazıla kazıla yazılması var. Neden çünkü diktatörlüklerde her türlü dış müdahale ve operasyon ‘kabul edilir’ görülür. Hem de nasıl saldırıyorlar biliyor musunuz? Türkiye bir diktatörlük olsa son bir buçuk yılını yargı reformu yapmaya harcar mı? Dolayısıyla bu yargı reformunun ilk paketini hayata geçirirsek Türkiye’nin çoğulcu hukuk devletinde samimi olduğunu Amerika ve Avrupa görecek, masa başında senaryo yapan bir takımlar malzemesiz kalacak. Buradan meclisimize sesleniyorum 3 gün daha tatile çıkmayalım, Türkiye Büyük Milleti’nin emrindeyim. Tüm baro başkanları olarak gidelim, çıkaralım” ifadelerini kullandı.

“ İYİ KULLANILIRSA SOSYAL MEDYA ÇOK FAYDALI”

“Sosyal medyanın doğrul kullanılması gerekiyor. Soyal meydada algı operasyonları yapılıyor. Suçluyu suçsuz yada suçsuzu su.lu yapmak için kullanılıyor. Sosyal medyada trollar var, robotlar var. Sosyal medya aklımızı da zorluyor. Ama etkisi çok büyük. İnsan sandıklarını, onlar gerçek insan mı? Yoksa makine mi seni yönlendirmeye çalışıyor? Bende sosyal medya kullanıyorum. İyi kullanılırsa sosyal medya çok faydalı” diye konuştu.

“ELAZIĞ’A SOSYAL ANLAMDA HAREKET GETİRECEK BİR TESİS YAPACAĞIZ”

Müjdeyi verelim; Elazığ’ımıza, Elazığ Baromuza en kısa zamanda idari sosyal tesisimizi kazandıracağız. Sadece avukatlara değil. Arsamızı bize tahsis etsin değerli belediye başkanımız. Bugünde karşılaştık, kucaklaştık kendisiyle. Arsamızı bize tahsis etin. Elazığ’da tüm sivil toplumun üzerine adayacağımız bir sosyal tesis. İdari kısmı baromuza. Ama sosyal kısmı; konferanslar, çalışma atölyeleri sergiler, tiyatrolar aklınıza gelen tüm sosyal etkinliğin yapılabileceği, Elazığ’a sosyal anlamda içerikli bir hareket getirecek bir tesis yapacağız” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2019, 00:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137