AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, anayasa değişikliği kapsamında Kültür Mahallesi esnaflarını ziyaret etti.

Esnafların 16 Nisan referandumu ile ilgili büyük desteklerin olduğunu belirten Öztürk, “Halkımız zaten biliyor. Elazığ’ın, ülkemizin sorunlarını bire bir yaşıyoruz. Bu ekonomideki sıkıntılara, esnafların en fazla fatura ödediğini biliyoruz. Bu ekonomik sıkıntılarda inşallah 16 Nisan’dan sonra giderilecek. Çünkü esnaflarımız, sanayiciler, iş adamları 16 Nisan’ı bekliyor” dedi.

Öztürk, tek amaçlarının ülkenin daha güçlü olması, kalkınması, tek yönetim olması ve vesayet zincirlerinin kırılması olduğunu dile getirdi.

“KOALİSYON PAZARLIKLARI OLMAYACAK”

Öztürk yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “Yıllardan beri koalisyon krizleri oldu. Bu anayasa değişikliği ile koalisyon pazarlıkları olmayacak. Tek başına, yetkili, güçlü, hızlı karar alabilen, hemen icraata geçebilen yönetim olacak. Bu 3 Kasım 2019’dan sonra uygulanacak. Vatandaşın önüne iki sandık gelecek. Bu sandıkların birinde cumhurbaşkanı seçimi ki, direk hükümeti seçmiş olacak. Diğeri milletvekillerini parti adaylarını seçecek. Eskisi gibi güvenoyu olmayacak. Güvenoyunu zaten vatandaştan almış olacak. Buradaki amaç hızlı karar verebilme, güçlü yönetim, iradeli yönetim, ülke içinde ve dışında söz sahibi olabilen, meclisin denetiminde olan yönetim istiyoruz. Artık iki başlı yönetim olmayacak. Ama hizmet yapabilen, insanların güvenini huzurunu sağlayabilen, istikrarı devam ettiren bir yönetim olacak inşallah.

“ANKETLER EVET OYLARININ CİDDİ MANADA YÜKSEK OLACAĞINI GÖSTERİYOR”

Zaten Türkiye genelinde yapılan anketler, evet oylarının ciddi manada yüksek olacağını gösteriyor. Halkımız 2010, 2011 yılında ciddi destek verdi. Geçen dönemde, 2010’da, 26 madde getirmiştik. Orada da yüzde 67 oyla seçildi. Bunların ilk maddelerinden biri cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesiydi. Ve halkımız tarafında Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı seçildi. Sadece cumhurbaşkanımızın seçilmesi yetmiyor. Mevcut sistemde iki başlı yönetim var. Ciddi manada sıkıntılar oldu. Bu sıkıntıları aşabilmek için meclisin denetimine bağlı güçlü bir iradedir.

“YALAN YANLIŞ SÖYLEMLER VAR”

Cumhurbaşkanımızın diktatör olacağı gibi yalan yanlış şeyler var. Anayasada böyle bir yazım yok. Cumhurbaşkanımız bu yetkilerini kullanırken meclisin denetimine bağlı. Biz halkımıza inanıyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimize seçme hakkı var seçilme hakkı yok. Bu yanlış. Biz gençlere güveniyoruz. Gelsin milletvekili adayı olsun, belediye meclis adayı olsun, başkanlığa aday olsun. Halkımızdan korkmanın mantığı yok. Gençlere geleceğimiz diyorsak, bu insanlara şimdiden sorumluluk vermemiz lazım.

“MEVCUT ANAYASA HÜKÜMETLERE AYAK BAĞI OLDU”

Bu vesayet sisteminin bitmesi lazım. 15 Temmuz’da kötü bir olay yaşadık. 248 tane şehit verdik. Ben inanıyorum ki bu anayasa taslağı vatandaş tarafından kabul gördükten sonra, bu darbeler, krizler bitecek. Halk doğrudan doğruya hem milletvekili hem cumhurbaşkanı seçecek. Halk iradesi hakim olacak. Mevcut anayasada halk iradesi yok. Biz başından beri bu anayasanın değiştirilmesi lazım diyorduk. Üretim, yönetim, hizmet için doğru olmadığını söylüyorduk. Ayak ağı oldu hükümetlere. 16 Nisan’da evet oylarının yüksek çıkmasıyla hem dış güçlere hem de bizim vatan hainlerine büyük ders olacak. 16 Nisanda sonra herkes kendi hesabını yapsın. Devlet yeniden yapılandırılacak. Yeniden yapılandırılması lazım. Çünkü bizim zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Bizim hedeflerimizde 2023, 2053, 2071 var. Bunlara ulaşmak için, güçlü bir irade ve güçlü bir meclis lazım. Ülkemizin önünün açık olduğunu ve hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum. Biz halkımızdan razıyız. Destekleri biziz mutlu etmekte. Bu neticeler Türkiye için hayırlı olacak.”