Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Elazığ İl Müftülüğü ve Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, Ezanı güzel okuma ve 10. Dönem Tashihi Huruf Kursu mezuniyet töreni düzenlendi. İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ““Böyle gelişmiş bir ilde neden kurs açmayalım dedik ve açtık” dedi.

Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Tören Müftülük sitesi Edibe Can Konferans Salonunda düzenlendi.

Törene İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Eğitim Merkezi Müdürü Murat Gürses, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program kuranı kerim tilavetiyle başladı.

“BÖYLE GELİŞMİŞ BİR İLDE NEDEN KURS AÇMAYALIM DEDİK VE AÇTIK”

Kurs hakkında bilgi veren İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Ezanı güzel okuma kursumuzu bu 80 saatlik kursumuzu başlatmak istediğimizde sağ olsunlar çok müracaat oldu. Biz ancak 15’er kişiden oluşan sınıflarla bu işi yürüttüğümüz için ilk etabı böyle yaptık. İkinciyi sanıyorum Ramazan ve diğer günler olması nedeniyle daha sonraki zamanlara bırakıyoruz ama şunu ifade edeyim. Malumunuz ezan İslam’ın şiarıdır. Ben ezanın kıymetini Türkiye’de iken biliyordu da yurtdışında daha fazla öğrendim. Gelişmiş olan bir ilde niye bu böyle bir kurs açmayalım dedik, açtık. Sap olsunlar hem liseden, musiki hocalarımızdan, İmam Hatipli musiki hocalarımızdan, eğitim merkezindeki hocalarımızdan, kendi öz kaynaklarımızdan istifade ederek bu kursu böylece neticelendirmiş olduk. Rabbimizin buyurduğu gibi “güzel söz ile Allah’a çağıran ve Salih Amel işleyen ve ben Müslümanım diyen insandan daha güzel kim olabilir” diye konuştu.

“BÜTÜN YOLLARINIZ AÇIK OLSUN”

Harput Eğitim Merkezi Müdürü Serdar Murat Gürses, “Ruhların kurtarıcısı, ahlak yaramızın tayyibi olan din gönüllülerimizi Hz. Peygamber S.A.V.’ nin elçilerini uğurlarken kullanmış olduğu dua ile hep birlikte uğurlamak istiyorum. Allah’u Tela sizlere başarısızlık, hüsran yaşatmasın. Sema-i ve Araz-i bütün yollarınız açık olsun. Ben bu duygular içerisinde programımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayan her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ezanı güzel okuma kursiyerleri tarafından saba makamında ezan ve sala okundu.

Tashihi Huruf Kursiyerleri tarafından farklı makamlarda sureler okundu.

Program ilahi korusunun tasavvuf dinletisi ve kursiyerlere belgelerinin takdimi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 23:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137