Bölgesel Amatör Ligde yer almak isteyen kulüplerin başvuru süresi 21 Mayıs Cuma günü mesai bitiminde sona erecek.

Daha önce TFF tarafından yapılan açıklamada lig ile ilgili planlama yapılmış, gruplar ve lig fikstürü belirlenmişti.

16 Nisan’da başlayacak olan lig öncesi TFF, BAL ile ilgili olarak yeni bir planlama yaparak, bu yıl için farklı bir sistemin uygulanmasına karar verip, ligi katılmak isteyen takımların lig maçlarını oynayacaklarını, katılmayacak olan takımların ise hakları saklı kalarak gelecek sezon lige katılacakları açıklamıştı.

Bölgesel Amatör Ligde ilimizi temsil etme hakkı bulunan Mediline Hospıtal Fırat Üniversitesi, lige katılmak için başvurusunu yapacağı, Yolspor ve Kovancılarspor takımlarının ise hem ligin kısa tutulması, hem de önemli bir bütçe gerektirmesi nedeniyle bu sezon katılmayacakları tahmin ediliyor.

GÜR: ÖNCELİKLE KENDİLERİNE VE İLİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Elazığ ASKF Başkanı Mustafa Gür “Takımlarımızdan Mediline Hospital Fırat Üniversitesi, 21 Mayıs Cuma günü yönetim kurulunun aldığı kararı içeren dilekçelerini bize verecek, Yolspor ve Kovancılarspor ise muhtemelen katılmayacaklar gibi görünüyor ancak Cuma gününe kadar kararları değişebilir. Katılmama yönünde karar verecek olan takımlarımız, gelecek sezon lige katılacaklar. Takımlarımızın alacakları kararın öncelikle kendilerine ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Öte yandan edinilen bilgilere göre ilimizden bir takımın lige katılacağı, iki takımın ise katılmama yönünde karar aldığı öğrenildi.