Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayları Fahir Şaşmaz ve Mesut Aksan, seçim çalışmalarına Genefik Köyünde gerçekleştirilen şenlikle başladı.

Şenlikte vatandaşlarla buluşan Milletvekili adayları, hasbilah edip, sıkıntıları dinlediler.

 Şaşmaz ; “ELAZIĞ’IMIZ MAALESEF KENDİ DEĞERLERİNİN FARKINDA DEĞİL”

Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan ikinci sıra Milletvekili Adayı Fahir Şaşmaz, Elazığ’ın değerlerinin farkında olmadığını belirterek, mutfak kültürünün öne çıkarılması gerektiğini söyleyerek “ Çok güzel ağırlamalarından ve karşılamalarından dolayı Genefikli arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Patilamızı yedik, sohbetimiz yaptık. Buradan önemle bir şey vurgulamak istiyorum. Elazığ’ımız maalesef kendi değerlerinin farkında değil. Özellik ile yemek olsun, patille olsun Türkiye’de 2. Sıradayız. 155 çeşit mutfağımızda yemek var ama biz bunu maalesef bir türlü ön plana sunamıyoruz. Hep söylediğimiz şey Elazığ da vizyon eksikliği. Bir şeylere dokunmak, öz değerlerimize sahip çıkıp kendimizi tanıtabilmek Elazığ’da ki en büyük sıkıntı. Göreve gelirsek Elazığ’la ilgili her türlü çalışmayı yapacağız. İmkânlarımızı seferber edeceğiz. Sadece yemeklerimiz değil. Kültürümüz, tarihi dokumuz Harput’ta ki inanç Turizmine dayalı ibadethaneler olsun türbeler olsun, göl saymak ile bitiremeyeceğimiz bir sürü değerimiz var. Bunların tanıtımı yapabilirsek inşallah turizm aşamasında katkımız olacak. Urfa’ya ayda 150 bin turist gidiyor konaklamaya. Bizim 2017 verilerine göre 177 bin turist sayımız var. Urfa rakamlarına ulaşabildiğimiz zaman esnafımızın ticareti gelişmiş olacaktır” diye kaydetti.

 Aksan ; “BİZ KENDİLERİNİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

4. Sıra Milletvekili Adayı Mesut Aksan ise, geleneksel olarak gerçekleştirilecek olan şenliğe her zaman icabet edeceklerini söyleyerek “ Geleneksel ifadesini kullanıyoruz. Bu programın bu festivalin bundan sonra ki yıllarda devam edeceğini ve tekrarlanacağını gösteriyor. Nazik davetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah ileriki zamanlarda her davet edildiği sürece biz kendilerini yalnız bırakmayacağız” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Adayı Aksan daha sonra sanayi mahallesi ve Maden’de ziyaretlerde bulundu.

Aksan ; “BÖLGEYE VE TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYAN BİR İLÇEMİZDİ”

Ziyaretlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Aksan, Maden’in eski cazibesinin geri kazanılması gerektiğini söyleyerek “ Madenimiz geçmiş dönemlerde bölgeye ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayan bir ilçemizdi. Özelik ile bakır işletmesi olarak bilenen Ergani bakır işletmesi istihdam konusunda çok ciddi istihdam alanı yaratmaktaydı. Bu istihdam konusu ile birlikte diğer yan sektörlerimiz ciddi bir yatırım göstermişti. Gerek Elazığ’ımızın ilçelerinden gerek civar illerden hep Maden’e gelip yerleşim noktasında iş arama noktasında Maden’i tercih etmişlerdi. O günlerden bugüne kadar çok ciddi bir değişimin olduğunu görüyoruz. Bu değişimin temelinde yatan konu bizim gurur ile ve iftiharla yad ettiğimiz bakır maden fabrikamızın kapatılmış olmasıdır” şeklinde aktardı.