MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hazırladıkları 100 maddelik yeni anayasa önerisini açıkladı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Doğanın canlanışını, havaların ısınmasını, bolluk ve bereketin yaygınlaşmasını simgeleyen Hıdırellez’in bir gün öncesinde, mübarek Ramazan ayının ise sonuna yaklaştığımız şu günlerde önemli bir konuyla ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım.

"Bayram ertesini umutla karşılayacağımıza inanıyorum"

Asıl gündemimize geçmeden evvel bilhassa ve kısaca değinmek istediğim husus insan ve toplum sağlığını tehdit eden melanet hastalıktır.

COVID-19 salgınıyla mücadele amacıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının yanında, aşılama çalışmalarının hedeflenen seviyelere ulaşmasıyla bayram ertesini umutla karşılayacağımıza inanıyorum.

"Devlet ve millet kenetlenmesi her düzeyde tezahür etmeli"

Millet olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Karşılıklı anlayışa, alınan tedbirlere uymaya, inançlarımızın bir lütfu olan yardımlaşma ve dayanışma hasletlerini canlı tutmaya daha fazla ihtiyacımız vardır. İnsanlığa musallat olan koronavirüsü en az hasar ve kayıpla atlatmak için devlet ve millet kenetlenmesi her düzeyde tezahür etmelidir.

"Tedavülde tutulan karalama kampanyasına aldanacak yoktur"

Çok şükür, Türkiye’de bu kenetlenme sağlanmıştır. CHP’nin, İP’in ve diğerlerinin yalanları toplum nezdinde itibarsızdır. Tedavülde tutulan karalama kampanyasına aldanacak yoktur.

Sağlık altyapımız güçlüdür, başta Sağlık Bakanımız olmak üzere, doktorlarımız, hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız çalışmalarını fedakârca sürdürmektedir. Allah’ın izniyle Türkiye maruz kaldığı badireyi yenecektir.