31 Mart seçimlerinde MHP’den Elazığ Belediye Başkan adayı olan Prof. Dr. Bilal Çoban, çalışmaları arasında yer alan Elazığ Çağrı Merkezi İhtisas Sanayi Bölgesi projesini kamuoyu ile paylaştı.

ÇOBAN: TÜRKİYE’NİN ÇAĞRI MERKEZİ ELAZIĞ OLACAK

Bilal Çoban, başkan olması halinde Elazığ Çağrı Merkezi İhtisas Sanayi Bölgesi projesinin Türkiye’de ilk olacağını belirterek, ”Projemiz yine şehrin geleceğine yön verecek, özellikle Türkiye’de ilk olacak bir Organize Sanayi Bölgesi, çağrı merkezi bölgesi yapacağız İnşallah Elazığ’ı. Türkiye’nin çağrı merkezleri konusunda başkenti yapacağız. Bildiğiniz gibi Vodafone Çağrı Merkezini ve Alo 170 çağrı merkezini getirmiştim. Ve şuanda gençlerimiz orada istihdam edilmekte fakat özellikle organize sanayi bölgemizin altıncı bölge teşviklerinden faydalanması ile birlikte organize sanayi içerisinde kurulacak orada faaliyet gösteren iki tane kuruluşumuz var. Bunlar Türkiye’nin diğer yerlerinde faaliyet gösteren çağrı merkezlerine istinaden yıllık 8 trilyon ile 10 trilyon arasında ekstra özellikle bu sene elektrik desteği de gelecek. Belki 15 trilyona yaklaşacak bir karlılık oranıyla diğer şehirlerden daha avantajlı durumdalar dolayısıyla biz bir organize sanayi kurmamız durumunda Türkiye’nin çağrı merkezi Elazığ olacak. Şehre yalvaracaklar. Bizde gelelim çağrı merkezi kuralım bu istihdam demek başlangıç itibariyle 5 bin kişinin istihdam alanı ama orta vadede 15 bin kişinin çalışacağı bir istihdam alanı oluşturuyoruz. Özellikle sanayi bakanlığı bu konuda proje desteği ve maliye desteği Sanayi Bakanlığı tarafından desteklenecek. Bu bizim için ciddi bir avantajdır. Ve ilk yapacağımız işlerden bir tanesidir.5 bin kişinin istihdamı 15 bin kişiye kadar istihdam genişliği ve Allah nasip ederse Doğu’nun ve Türkiye’nin başkenti yolunda olma Doğu’nun Başkenti yolunda olma ama çağrı merkezleri bakımından da Türkiye’nin başkenti yapacağımız bir şehir olacak” dedi.

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, Elazığ Belediye Başkan Mücahit Yanılmaz ile de bir araya geldi.

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, Partisinin seçim koordinasyon merkezinde Beden Eğimi öğretmenleri ile bir araya geldi.

ÇOBAN: YENİDEN KARŞINIZA GELMİŞ OLDUK

SKM’de konuşan MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, “Bugün burada oluşumuzdan gurur duyduğumu mutluluk duyduğumu güç ve kuvvet aldığımı ifade etmem lazım. Çünkü biz gazla çalışıyoruz, bir sözle çalışıyoruz. Bir sazın telinden aldığımız gazla çalışıyoruz. Ama gece gündüz hakikaten gece uyumadan gündüz oturmadan bu şehir için özellikle siyasal bakımdan eğer bir zamanlama ifade edilecekse 9 yıldır gece gündüz çalışıyoruz. Bu şehrin kısmen geleceği bu şehrin insanları ve bu şehrin jeopolitik konumu gereği ruhuyla ilgili biz ne yapa biliriz, nasıl bir adım atabiliriz?  Bunu sadece bir belediye başkanı gibi görmeyin bütün sektörlerle ilişkili bir disambiguate geliştirerek ve yapacaklarımızı an be an ifade ederek şehre stratejiler, projeler üreterek bazılarını kendimiz takip edip bazılarını kamu kurum kuruluşlarla iş birliği neticesinde ama sivil toplum örgütlerinin biçimlenmesini de hani devletle millet Arasında bir denge kabul ederek bütün iş birlik ortamlarını geliştirip ve bugüne taşıyarak yeniden karşınıza gelmiş olduk” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL