Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran tarihinde erken seçim yapılacağını açıklamasının ardından MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir’den ilk açıklama geldi. Kanal Fırat Televizyonunda yayınlanan “Son Baskı” programına katılan İl Başkanı Demir, seçim süreciyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

  

“BEKLEDİĞİMİZDEN ERKEN OLDU”

Erken seçim tarihini erken bulduklarını belirten MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, “MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında 26 Ağustos ile alakalı bir çağrıda bulununca ve geçmiş süreç göz önünde bulundurulunca Sayın Genel Başkanımızın seçimle alakalı bugüne kadar yaptığı her çağrı hemen hemen hep karşılık bulmuş. Erken seçimin kaçınılmaz olduğunu anlamıştık. Ama tarih olarak Ramazan Bayramından bir hafta sonrasını erken bulduk. Beklentilerimizden daha erken bir tarih oldu” ifadelerini kullandı.  

 

“İLK BEŞ İL İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

Elazığ’da yüksek bir oy alacaklarını vurgulayan Oğuzhan Demir, “18 Martta MHP 13. Olağan kongresinden sonra MHP Tüm teşkilatları yenilenmiş ve her türlü seçime her an hazır hale gelmiştik. Elazığ İl Teşkilatımızda teşkilattaki tüm arkadaşlarımız hangi takvim ve tarih önemli olmamak şartı ile her an bir seçime hazırdı. Allah Nasip Ederse 24 Haziran’da da Adalet ve Kalkınma Partisi ile gayet uyum içerisinde ittifakın Türkiye’deki en yüksek oyunu alabilecek ilk beş İl içerinde olacağız” dedi.

“BU SÜRECİ GAYET İYİ İDARE ETTİK”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile uyum içerisinde çalıştıklarını söyleyen Oğuzhan Demir, “İttifak ruhu ve o ruh ile hareket edebilme bilinci teşkilatlar arasındaki uyumla odaklı. Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı olarak Adalet ve Kalkınma Partisi İl Teşkilatına ve diğer il teşkilatlarına bakış açısı uyumla ilerleyen süreci etkileyecek bir durumda olduğu için biz özveriyle fedakarlıkla bu süreci gayet iyi idare ettik. Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Sayın Ramazan Gürgöze’nin de tavır ve hareketleri bize karşı gayet iyiydi kendilerine de teşekkür ederiz. Bu süreci gayet iyi idare ettik. İnşallah 24 Haziran’da ittifak ile girilen seçimde Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi taraf olduğu Cumhur İttifakı inşallah Elazığ’da Türkiye’de ilk beşe girecek diye elimizden gelen gayreti en yüksek oranda sahaya yansıtacağız” ifadelerini kullandı.

 

“MÜRACAAT ŞEKLİ DETAYLI ŞEKİLDE PAYLAŞILIR”

Furkan Dilaver’in MHP’nin Milletvekili aday adaylık süreci sorusuna da cevap veren MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, “21 Nisan Cumartesi günü Kızılcahamam’da İl başkanları, merkez yönetim kurulu üyeleri, merkezi disiplin kurulu üyeleri, milletvekilleri ve sayın genel başkanımızın, başkanlık divanıyla birlikte olduğu bir toplantı gerçekleştirilecek. Ana hatlarıyla genel başkanımız uyulması gereken kuralları talimatları tüm teşkilata milletvekilleri de dahil toplantıya iştirak eden herkese verilecek. 21 Nisan’daki toplantının akabinde muhtemelen bir açıklama olur ve partinin işleyişi ana hatlarıyla Milletvekili olmak niyetinde olan arkadaşlarımızla paylaşılır. Müracaat şekli ve usulü de ondan sonra detaylı şekilde kamuoyuyla paylaşılır” dedi.