Elazığ Demokrasi Meydanında MHP Kadın kolları tarafından aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen duanın ardından MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, Kadın Kolları Başkanı Fatma Sevinç Oğuzhan, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Çiçek ve diğer kadınlar aşure dağıtımında eşlik etti.

IŞIKVER: ÇOK FARKLI YERLERDE KUTLANILDIĞI İÇİN BİZ BÖYLE BİR TERCİH YAPTIK

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, “Yüce dinimiz İslam’ın bize öğretilen ve arasında Hz. Nuh’un büyük tufandan aşure gününde kurtulduğu ifade edilmektedir. Örneğin Hz. Yunus’un balığın karnından çıkması, Hz. Yakup’un evladı Hz. Yusuf’a kavuşması. Yine bunun dışında Hz. Adem ve Hz. Havva’nın tövbelerinin kabul edilmesi gibi güzel günlerin yine Hz. Musa’nın kızıl denizi yararak kendi ümmetini kurtarması, kendi milletini kurtarması Firavun’un şerrinden bugüne denk gelir ki 9 Eylül’e denk geliyordu bu sene. Ama tabi ki ilimizde çok farklı yerlerde kutlanıldığı için biz böyle bir tercih yaptık. Birkaç gün bekleyelim öyle yapalım. Aynı gün programlar çakışmasın. İnsanımız aşure ile bizim vasıtamızla buluşsun diye” ifadelerini kullandı.

OĞUZHAN: GÜZEL DUYGULAR İÇERİSİNDE HERKESE İKRAMIMIZI YAPIYORUZ

MHP Elazığ İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Sevinç Oğuzhan, “Bizde bu birlik beraberliğimizi tüm İslam aleminde gerçekleşmesi temennisiyle aşuremizi dağıtmak istedik. Sanırım iyi oldu. Farkındalık adına da iyi oldu. Güzel bir birliktelik. Şu an çok güzel duygular içerisinde herkese ikramımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL