Gayri resmi seçim sonuçlarına göre Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ’da oyların yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu.

MHP Genel Merkezi hukuk ve seçim işleri avukatı Gökberk Osmanağaoğlu eliyle İl Başkanı, Milletvekili adayları ve teşkilat üyeleriyle birlikte Elazığ adliyesi önünde gelerek, oyların yeniden sayılması yönünde dilekçelerini teslim etti.

MHP Genel Merkezi hukuk ve seçim işleri avukatı Gökberk Osmanağaoğlu, süreci değerlendirerek, Elazığ’da partilere yansıyan oylar ile ortaya çıkan sayının farklı olduğunu iddia etti.

 Osmanağaoğlu ; “OĞUZ BAŞKANIMIZI MİLLETVEKİLİ OLARAK MECLİSE GÖNDERECEĞİZ”

Osmanağaoğlu,MHP’ye 300 kadar oyun gelmesi ile vekil çıkarılacağını ifade ederek, amaçlarının Elazığ’da sağlıklı sonuç almak olduğunu söyleyerek “ Bir maddi hata durumu söz konusu. Yani çıkan zarf sayısı ile peşine devam gelen orada geçersiz oylar, partilere yansıyan oylar toplandığında Ak Partiye çıkan sayı farklıdır. Ciddi bir çelişki mevcuttur. Onun dışında kimi yerlerde Adalet Kalkınma Partisine ve Partimize verilen oylar Adalet ve Kalkınma Partisine aktarıldığı yönünde bilgiler almaktayız. Buna ilişkinde bugün gerekli iftiralarımızı az önce bildirmiş bulanmaktayız. Konuya ilişkin helan daha 48 saatlik bir süreç var. Burada YSK hâkimlerimiz 48 saatlik süre içeresinde itirazlarımızı değerlendirecek. Talebim sandıkların açılması ve tekrar oyların sayılıp tasvirle dirilmesidir. Çok cüzi bir miktar ile oy farkı gözümüze çarpmaktadır. Yaklaşık 300 küsur oy Milliyetçi Hareket Partisine geldiği takdirde burada sayın vekilimiz meclise göndereceğiz. Cüzi miktarda oy olunca iş daha da bir ehemmiyet kazanmış durumda. Allah’ın izni ile Oğuz Başkanımızı Milletvekili olarak Elazığ’ın milletvekili olarak meclise göndereceğiz” şeklinde aktardı.   

 Işıkver “ÜLKÜCÜLER YANLIŞ YAPMAZLAR YANLIŞA DÜŞMEZLER”

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver,partilerinin seçim süreci boyunca direnç gösterdiğini belirterek, sandıklardan MHP’nin vekil çıkardığını bildiklerini söyleyerek “ Biz ilk günde söyledik sonuçları da izlemeye devam ettik. Süreç belli bir noktadan sonra otomatikman bir direnç ortaya çıkardı. Gerginliği yukarı çıkarmama adına kontrolü elimizde tutma adına ciddi manada gayret sarf ediyoruz. Zaten konudan genel başkanımızın haberi oldu. Genel Başkanım bize özel kalem vasıtası ile rahat olun müsterih olun hakkınız aranacaktır şeklinde bir mesaj gönderdiler sağ olsunlar. Bu mesajın ardından genel başkanımızın emirleri ile Gökberk Bey ve beraberinde ki heyet Elazığ’a hareket ettiler. Sisteme bağlı olarak çalışan 1000 tane hukukçu var. Dolayısıyla Türkiye’de sadece Elazığ’da değil; Niğde’de, Aydın’da,  bu tarz itiraflar var ama belki de Elazığ bu noktada farkın çok düşük olduğu yerlerden birisi. Bu noktada bazı hatalar tespit edildi. Ben bir hukukçu değilim. Bunlar adına bir açıklama yapmam doğru olmaz. Ama biz seçimin genel karakterlerini bilen insanlarız. Daha öncede Elazığ’da seçimler yapıldı. Biz her birinin birer parçasıydık. MHP çok güçlü bir direnç gösterdi. Biz belli noktalarda belki toplumun bütün kesimleri kucaklaşamadık. MHP belki belli noktalarda istediğini alamadı ama biz bu sandıktan bir milletvekili çıkardığımızı biliyoruz. Allah’ın izni ile YSK’ya yapmış olduğumuz itirazın sonucunda da Elazığ genelinde bütün sandıkların yeniden sayılmasını ve bundan sonra Milletin iradesinin herkesin huzurunda tekrar tecelli etmesini istiyoruz. Biz önünde Türk yazan bütün kurumların adaletine güvenim sonsuzdur. Allah’ın izni ile Genel Başkanımız da bu konuyu çok sıkı takip ediyor. Dolayısıyla kendisinin adının geçtiği yerde yanlışlık olamayacağını da biliyoruz. Ülkücü Hareket olarak Elazığ’da gerginliğin artmaması için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Ülkücüler yanlış yapmazlar yanlışa düşmezler” ifadelerine yer verdi.

 Işıkver ; “OĞUZHAN DEMİR ELAZIĞ’DAN MİLLETVEKİLİ OLACAK”

 Işıkver, Cumhur ittifakına sonuna kadar sadık kaldıklarını vurgulayarak, adalete güvendiklerini kaydederek “ . Biz sadece hak ve adalet noktasında milletin iradesinin herkessin huzurunda yeniden tecelli etmesini istiyoruz. Bunun haricinde hakkımız olmayan bir şeyi istemek ne haddimize düşer nede böyle bir hakkımız var. İttifak’ın bütün hükmüne tabiyiz. Cumhur İttifakına sonuna kadar sadığız. Cumhur İttifak’ı bir iktidara dönüşmüştür. Allah’ın izni ile Cumhur İttifak’ı daha güçlü bir Türkiye için en uygun sistem olan Cumhur Başkanlığı hükümet sistemini çok güzel uygulayacak. Bunu da biliyorum. Seçim atmosferi ortada ki kargaşa bir kalksın bizde İttifak’ın gereğini yapacağız. Adalet istiyoruz başkada hiçbir şey istemiyoruz. Rabbimin hükmüne tabiyiz. Rabbimin işi güzeldir hoştur. 5 Temmuz günü kati kararlar açıklanacak. Ben canı gönülden inanıyorum. Biliyorum da Oğuzhan Demir Elazığ’dan Milletvekili olacak. Buradan da Allah’ın izni ile göndereceğiz. Elazığ’da bir milletvekili çıkarmayı MHP hak ediyor. Bunun en kolay yolu herkesin huzurunda sayımın yapılmasıdır. Bu konuda matematik yalan söylemez. Açarız sayarız almışlarsa da deriz bu bizim ittifak ortağımız. CHP çıkaracağını Ak Parti 5- 0 çıkarsaydı dedik. Onlar bizi bizim koyduğumuz yere koymamışlar. Şimdi sadece adalet istiyoruz. Yarın öbür günde biz elimizden geleni yaparız hakkımız da alırız Allah’ın izni ile” diye kaydetti.

Demir ;  “MİLLETİMİZİN İRADESİNE SAYGI DUYUP BOYUN EĞMİŞ İNSANLARIZ”

MHP Elazığ milletvekili adayı Oğuzhan Demir’de, teşkilatlarının gereğini yaptığı belirterek, adaletin tecelli edeceğine inandığını söyleyerek “Gönül arzu ederdi İttifak ile beraber olduğumuz Elazığ’da 5 milletvekili götürelim. Düğünü toyu, o günkü kutlamaları milletvekilliği üzerine yapalım. Bizim o gün sevincimiz de burada belliydi. Bugün de Allah nasip edecek mücadelemiz sona erecek. Teşkilat bizim adımıza konuşmuş. Sıra adalet mekanizmasındadır. Milletimizin iradesine saygı duyup boyun eğmiş insanlarız. Rabbim hakkımız da hayırlısını nasip eylesin” ifadelerini kullandı.