Baskil’de hizmet veren bölgenin en büyük özel sektör yatırımı ve Türkiye’nin de en çevreci çimento fabrikalarından biri olan Seza Çimento fabrikasının ziyaretçileri vardı.

MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, MHP Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Kaya, ETSO Meclis Başkanı Hamit Kaya, Ülkü Ocakları Başkanı M. Ali Çiçek, MHP Belediye Meclis Üyeleri ve İl Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet Seza Çimento Fabrikasını ziyaret etti.

PROF. DR. AÇIK: BÖLGEDE İSTİHDAMI ARTIRMAK İSTEDİK

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Bu anlamlı ve destekleyici ziyaretlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Herkesin bildiği gibi bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılması ve yerel kalkınmanın sağlanabilmesi için dezavantajlı bölgelerde yatırım yapmak özelliklede devlet yatırımının yanı sıra özel sektörün yatırım yapmasının önemi çok büyük. Bu anlamada da yerelde faaliyet gösteren şirketlerin desteklenmesi onların güçlendirilmesi gene kadın yatırımcıların girişimcilerin desteklenmesi son derece önemlidir diye düşünüyorum. Biz bu fabrikayı yaparken doğup büyüdüğümüz topraklara vefa borcu ödemek, bölgede istihdamı artırmak ve bölgesel kalkınmaya da katkı sağlamak amacı ile bu yöreye kendi doğup büyüdüğümüz yöreye bu yatırımı yaptık. Bunu yaparken sosyal sorumluluk projesi içerisinde yaptık. Herkesin bildiği gibi çimento sektörü desteklenen, bölgesel ya da stratejik olarak desteklenen yatırımlar içerisinde değil ama şunu belirtmeliyim ki kurumsal yapımız, teknolojik yapımız insan kaynaklarımız ve ürün kalitemiz ile birlikte bu yörede yatırım yapmış olmaktan hizmet etmiş olmaktan üretim yapmaktan çok keyif alıyoruz, çok mutluyuz bunu da belirtmek isterim” dedi.

DEMİR: TEŞEKKÜR ETMEK BOYNUMUZUN BORCU

Elazığ’a böylesine önemli bir yatırım yaptıklarından dolayı Prof. Dr. Yasemin Açık’a Elazığlı olarak teşekkür etmenin boyunlarının borcu olduklarını belirten MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir ise, “Ziyaretimizde bizleri misafir olarak kabul eden Seza Çimento çalışanları da dahil hepsinin adına sayın Yasemin Açık Hocamıza teşekkür ediyoruz. Hem misafir ettikleri için hem de Elazığ’ımıza böyle güzide ve muazzam bir tesis kazandırdıkları için. Çünkü Elazığ’ın geçmişten gelen bir sıkıntısı Elazığlı iş adamlarının Elazığ’a fazla yatırım yapmaması. Günümüz şartlarında Elazığ gibi teşvikte de 6. grupta yer almamasına rağmen 5. Bölgede yer alan bir ilde böyle muazzam bir tesis yapmak Elazığ sevdalılığı olmakla izah edilebilir ve büyük bir risk taşır. Ondan dolayı da gerçekten bu riski sırtladıklarından Elazığ’a böyle bir yatırım yaptıklarından ötürü de Sayın Yasemin Açık Hocama ve şirket sahiplerine teşekkür etmekte bizim Elazığlı olarak boynumuzun borcu” dedi.

DEMİR: BÜYÜK BİR İHTİYACI KARŞILADI

Fabrikanın şehre sağladığı istihdam önemine değinen MHP Elazığ İl Başkanı Demir, “Bu fabrika 500’ye yakın çalışanı ile bölge de bir istihdam olarak gerçekten büyük bir ihtiyacı karşılamış ve büyük bir riske aynı zaman da şirket sahiplerine yüklemiş. Burada 500 kişinin 500 ailenin ekmek yemesi ve böyle muazzam bir yatırımın yapılması bölge insanı da şehirli olarak bizlere de bide siyasetçi kimliğimizle de bizlere gurur veriyor. Her gittiğimiz yerde işte, hem Kanal Fırat olsun hem Çimento Fabrikasının düzeni ile intizamıyla ve çevre bilincinin nasıl olması gerektiğini özellikle bu fabrikada gördük. İnsan sağlığına verilen önem çevre sağlığına verilen önem düzen ve intizam işte bir çimento fabrikası da ancak böyle olur dedirtti. Ondan dolayı da Elazığ Halkı adına da biz size teşekkür ederiz sayın Hocam. İnşallah daha büyük yatırımlarla beraber Elazığlılara hizmet etme nasip olur sizlere. Bizler de sizin yapmış olduğunuz hizmetlerle gurur duyar şükranlarımızı sunarız” ifadelerini kullandı.

MHP’Lİ HEYET FABRİKAYI GEZDİ

Daha sonra MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir beraberindeki heyet ile birlikte Seza Çimento Fabrikasını gezdi. Üretim, kontrol, pazarlama ve diğer tüm birimleri tek tek gezen heyet yatırımın Elazığ ve bölge ekonomisi için oldukça önemli olduğunu söyledi.

DEMİR: ELAZIĞ’DA ZORU BAŞARMIŞLAR

 Fabrika gezisinin ardından tekrar açıklama yapan MHP Elazığ İl Başkanı Demir, “Fabrikanın hemen hemen üretimle alakalı pazarlamada dâhil her birimini gezme görme imkânımız oldu. Hem geldiğimizden dolayı hem de böyle bir fabrikayı gördüğümüzden dolayı gerçekten çok mutlu olduk. Elazığ’ın yatırımcıya çok ihtiyacı olduğu zamanlarda dışardan maalesef vergi oranlarından ve teşvikten dolayı pek yatırımcının gelmediği zaman diliminde Yasemin Hocamız büyük bir risk alarak milyarın üzerinde bir meblağ ki büyük bir rakam bunu yatırıma dönüştürmek üretime dönüştürmek hele hele Elazığ gibi bir yerde bürokratik birçok sığıntıyla karşı karşıya kalmasına rağmen azimle inançla gerçekten böyle bir fabrikayı meydana getirmek zor bir iş, zoru başarmışlar. Kendilerine şehrimiz adına öncelikle teşekkür ederim ve inşallah bu yatırımların daha büyüklerini yine Elazığ için Elazığlı için farklı sektörlerde de devamını getirirler. Hem istihdam olarak hem katma değer olarak şehrimize büyük bir hizmet olur” dedi.

DEMİR: YASEMİN HOCAMIZ ELAZIĞ SEVDALISI

Fabrikanın çevre dostu olmasına da dikkat çeken İl Başkanı Demir, “Bir de şunu gördük gelince fabrikaya. Fabrikanın giriş kapısından girince bakınca zannettik fabrikada üretim yok. Öyle bir izlenim var. Tabi fabrikayı gezince üretim teknolojisinin ne kadar ileri olduğunu görünce çevre bilincinin bu kadar ön plana alındığı ve bu çevre bilincinden kaynaklanan bayağıda bir yüksek maliyeti hesapladığımız zaman fabrika sahiplerinin çevrede yaşayan insanlara çevreye ne kadar duyarlı oldukları ve bunun için ne kadar büyük bir rakamı gözden çıkardıklarını görme imkânına sahip olduk. O konuda gerçekten büyük bir meblağ farklı bir çünkü teknoloji farklı bir finansman gerektiren bir teknoloji. O konuda da gerçekten dediğiniz gibi Türkiye’nin en çevreci fabrikasını da görmeyi nasip etti cenabı Allah bize. Bir de Elazığ’da olunca onunda bir gururu var. Şimdi çevre illere baktığımı zaman memleketini bu kadar sahiplenmiş fazla iş adamları var Bingöl’de olsun Malatya’da olsun. Ama Elazığ’da bu tür riskli yatırımları yapabilecek fazla sayıda insanımız yok. O konuda da gerçekten Yasemin Hocamız Elazığ sevdalısı. Kendisine tekrardan Elazığ adına teşekkür ederim. Misafirperverliğinizden dolayı böyle bir tesisi gezdiğimizden dolayı da yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarım adına da teşekkürlerimi iletirim” ifadelerini kullandı