Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver OSB’nin teşvik imkanlarıyla ilgili açıklama yaptı.

MHP İl Başkanı Işıkver, Elazığ’ın 6. Bölge imkanlarından faydalandığı ancak alınan son kararla 4. Bölge imkanlarından faydalanacağını öğrendiklerini belirterek alınan son kararın gözden geçirilmesini istedi.

“ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİK”

İl Başkanı Işıkver’in açıklaması şöyle;

“İlimiz Organize Sanayi Bölgesi’nin faydalandığı 6.Bölge Teşviklerinin kaldırılarak, Elazığımızın Ocak Ayı itibariyle 4.Bölge kapsamına alınacak olmasını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. 

Şehrimizin türlü sıkıntılarla boğuştuğu ve ilimizde yaşanan ve ülkemizde son yıllarda yaşanmış en büyük deprem olan 24 Ocak Depreminin bedelleriyle yüzleştiğimiz böyle bir süreçte, şehrimize yapılacak yatırımları akamete uğratacak yeni bir yaptırımla karşı karşıya kalmış olunması hepimizi derinden üzmektedir.

“ELAZIĞIMIZIN HAKLARINI MUHAFAZA ETMEK ZORUNDAYIZ”

Yaşanan küresel salgın ve onun yaratmış olduğu global ekonomik daralmanın, depremin artçı sosyo-ekonomik etkileriyle birleştiği bu günlerde toplum olarak birlik beraberlik içerisinde Elazığımızın haklarını muhafaza etmek zorundayız.

“ŞEHİR SOSYOLOJİSİ İÇİN DE HAYATİ ÖNEM ARZETMEKTEDİR”

Elazığ’ın 4.Bölge Teşvik Kapsamından 6.Bölge Teşvik Kapsamına alınışı esnasında da şehirde ciddi manada gündem olan ve gerekliliği hususunda şehrimizin bütünüyle ittifak ettiği bu teşviklerin devamı, şehir ekonomisi ve istihdam noktasındaki önemi sebebiyle şehir sosyolojisi için de hayati önem arzetmektedir.

“ALINAN KARARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR”

Ocak 2021 tarihi gelmeden bu konuda alınan kararın en azından depremin izleri ve etkileri ortadan kalkıncaya kadar ertelenmesini sağlamak başta ilimiz siyaset ve bürokrasinin olduğu kadar ilgili STK’ların da asli vazifesidir.

Alınan kararın gözden geçirilmesi ve mevcut durumun Sn.Cumhurbaşkanımıza arzı noktasında yetkili ve ilgilileri göreve davet ederken, bu hususta üzerimize düşen her türlü sorumluluğu üstlenmekten kaçınmayacağımızı da Elazığ Kamuoyu önünde açıkça ifade etmek isteriz.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.